Proefmei zit er weer aan te komen, een evenement vol culinair en cultureel geweld. Iets om naar uit te kijken en zoals altijd zit ik te wachten op de laatste nieuwtjes die Dennis van Tilborg mij heeft te vertellen.

Ook dit jaar stelt Dennis mij niet teleur en komt weer met het nodige:” John de Jongh is amateur fotograaf en toevallig in contact gekomen met Stichting ProefMei. Nadat de organisatie enkele van zijn foto’s gespot had, werd hij gevraagd eens te komen praten. Sindsdien is hij als vrijwilliger bij veel van de ProefMei-activiteiten aanwezig om deze vast leggen op de gevoelige plaat.” Verder wijst Dennis er op dat er steeds vaker over voedsel gesproken wordt. In dat kader heeft Proefmei nog iets nieuws: “Op 25 mei van 12.30 tot 13.45 uur is in Het Zwijnshoofd, Moeregrebstraat 18, een talkshow over de markt voor natuurvlees. Hoe smaakt het, waar koop je het, is het veilig vlees, wat doe je aan marketing, waarom is het zo goedkoop en gaat natuurbeheer via de maag? De Talkshow is voor een ieder toegankelijk. Voor- en tegenstanders komen aan het woord. Het geheel wordt afgewisseld met gratis smakelijke hapjes en speelse muziek.” Evenzo kan er naar nog een bron voor vlees gewezen worden: ganzenvlees. Ze komen massaal naar Nederland om te broeden of gedurende de trek naar het zuiden of noorden. Het is volgens kenners erg lekker en kan dan ook geproefd worden op de Grote Markt op zondag 25 mei. ‘Fingerfood, Cocktails & Drinks’ is het thema voor de vrijdagavond waarbij met name de doelgroep ‘Jongeren’ gezocht wordt. Op vrijdag 23 mei is het ProefMei Friday. “ProefMei richt deze avond zich met name op de jongere doelgroep. Vanaf 1 munt is er al te proeven. En dat niet alleen. Lekker relaxed loungen met de DJ of lekker swingen op de Salsa klanken. Er is nl. die avond volop muziek. De pleinen gaan open om 17:00 uur.”  Vervolgens verwijst Dennis nog naar de website www.proefmei.nl waar het hele programma te vinden is. Als laatste meldt Dennis me nog dat er een speciale bijdrage vanuit het CKB te verwachten is. “CKB cursisten vullen het grote podium op zaterdag middag met een gevarieerde voorstelling: DE ZOOM. De Open Dag van het CKB is op zondag. Als eerste krijgen de genodigden van de Businessavond ProefMei op donderdag een speciaal onthaal vanaf het CKB Talentenpodium in de Beeldentuin van het Markiezenhof. “

Uitgegroeid tot Brabants evenement

Het is nog niet eens zo lang geleden dat enkele mensen het idee kregen om de streekproducten uit de Bergse regio meer te promoten. Men dacht dan vooral aan de drie A’s; Ansjovis, Aardbeien en Asperges. Ondertussen is het uitgegroeid tot veel meer, waarlijk een Brabants top drie evenement dus met de bijbehorende uitstraling!

nog even genieten van vorig jaar?