Amerikaanse hardrockband Y&T begint in het najaar van 2015 een nieuwe clubtour en brengt daarmee op 15 oktober een bezoek aan poppodium Gebouw-T.

 

Tijdens de clubtour neemt Y&T het publiek mee door de vijf decennia aan carrière met daaruit de bekendste hits en favoriete nummers van de hun fans. 

 

Voor Ratt, zelfs voor Metallica, ploeterde Y&T al in 1970 door rock cafés door heel Amerika.  Zelf wisten ze toen nog niet dat ze zouden uitgroeien tot een erg geliefde band onder de hardrock fans, met liefhebbers van over de hele wereld. Origineel werd de band gevormd als Yesterday & Tomorrow, maar door de vele albums die in een korte tijd uitkwamen zochten ze een makkelijkere snelle naam. Zo ontstond de afkorting van Yesterday & Tomorrow: Y&T. Met een discografie van 18 albums, 5 albums in de top 100 en 1,5 miljoen views on YouTube belooft het concert een succes te worden. 

 

Als support act heeft Y&T gekozen voor Lord Volture, die in zijn muziekstijl gekenmerkt wordt aan het soundgeluid van Iron Maiden. Met hun eerste album ´Beast of Thunder´ heeft Lord Volture zichzelf tot een van de beste Nederlandse metal bands gevestigd. 

 

Tickets zijn reeds verkrijgbaar via de website van Gebouw-T of via TicketMaster (www.ticketmaster.nl). Meer informatie is te vinden op www.gebouw-t.nl. 

***

Meer informatie is te verkrijgen via www.gebouw-t.nl, of via Christine Altrocchi, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0164-253122. Bijgevoegde foto is vrij te gebruiken o.v.v. de fotograaf Jill Meniketti.T