Workshops, presentaties en meer voor startende artiesten

 

 

 

Op zondag 13 september vindt in W2 Poppodium in Den Bosch de eerste seminar dag in het kader van Proud Of The South plaats. Op deze seminar dag krijgen de aangesloten acts van Proud Of The South, maar ook andere geïnteresseerden, de kans om de ins en outs van de muziekwereld te horen en om te netwerken. Daarnaast zullen er ook optredens zijn van diverse Proud Of The South bands.

In een zestal workshops en seminars wordt onder ander gesproken over het boekersvak, publiciteit, online marketing en het managen van een band. Ook worden bandleden van PAUW en Afterpartees geïnterviewd over hun weg naar succes. Tevens zal er een zangworkshop zijn door Robin van Beek van Vocal Center. Optredens zijn er van Proud Of The South alumni Envy The West, André van den Boogaart (Bradley’s Circus) en Iris Penning.

De dag begint om 14:00 uur en de deuren van W2 Poppodium zijn om 13:00 uur geopend. De toegang is gratis. Hier onder  treft u een tijdschema van de dag en korte beschrijvingen van de verschillende onderdelen.

Proud of the South is het gezamenlijk talentenprogramma van de zes grote Brabantse poppodia (013, Effenaar, Gebouw T, Groene Engel, Mezz en W2 Poppodium) en het Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur (BKKC). De tweede ronde van Proud Of The South bestaat uit zeven acts, te weten ZES, Nunki, Gifter, Fake Billy And The False Prophets, Aidan, Tamarin Desert en Grim Tim.

PROGRAMMA

Doorlopend: Zangworkshop
Door Robin Van Beek (Vocal Center)
Robin van Beek heeft de zangmethodiek Vocal Essence® ontwikkeld. Deze is bijzonder praktisch en wordt inmiddels omarmd door erg veel bekende vocalisten.

Eerste seminarronde
14:00 – 14:45

Seminar 1: Social Media
In gesprek met: Jochem Winterterp (Friendly Fire / Best Kept Secret festival, voorheen Only Seven Left)
Inhoud: Ins & outs over social media gebruik binnen de popsector.

Seminar 2: Muziekindustrie Inside Out
Invulling en gasten nog niet bekend.


Optreden Envy The West
14:45 – 15:15      
De vijfmansformatie 'envy the west' uit Roosendaal speelt gruizige indie met sporen van country. 'Cave, Cash, Cohen and Curtis dancing on prozac' werd ooit typerend over de muziek van deze band geschreven. Daarmee is niet alles gezegd natuurlijk. Envy the west onderscheidt zich vooral door de oorspronkelijke songs en de speelse arrangementen die mede door het nonchalante karakter van de band zo treffend zijn.

TWEEDE SEMINARRONDE
15:15 – 16:00       

Seminar 3: Je act, je organisatie
Invulling en gasten nog niet bekend.

Seminar 4: De Professionele Meetlat, meet the bookers
Robbert Tilli in gesprek met Maarten Middendorp van Agents After All en Frank Kimenai van Lexicon.
Inhoud: Waarop baseren boekers met welke acts ze wel of niet willen werken? Hoe ziet een goede tour eruit? Welke gages kun je vragen? Hoe werkt het cafécircuit? Voorprogramma of headline act, heel het jaar.

Optreden André van den Boogaart (Bradley’s Circus)
16:00 – 16:30     
Singer-songwriter André speelt o.a. bij Solo, Bradley's Circus en is een van de Broeders van het Zuiden. De Tilburger is bepaald niet van de zoetsappigheid. Nee, als hij zingt "Hier zit ik weer / Alleen op de bank / Drieënveertig jaar en rottend in de stank voor dank / Ik heb geen stuiver niet meer / Mijn harses doen weer hartstikke zeer / Mijn laatste geld ging weer op aan de drank", dan weet je wat voor vlees we hier in de kuip hebben. Van de Boogaart is van de gestampte pot.

DERDE SEMINARRONDE
16:30 – 17:15       

Seminar 5: Artist Talk
Willem Jongeneelen in gesprek met Rens en Brian van PAUW en Niek Nellen van Afterpartees.

 

Inhoud: Willem interviewt een tweetal artiesten over hun weg naar succes. Wat hebben zij ervoor gedaan. Hoe lang zijn ze al bezig. Wat zijn volgens henzelf de momenten geweest waarop ze echt een stap verder kwamen (turning points in de carrière)

Seminar 6: Planning en Taakverdeling
Robbert Tilli in gesprek met Rick Hoedemaker (Hat-Trick Artiestenmanagement) en Jasper van den Dobbelsteen.
Inhoud: Hoe belangrijk is het om je zaken goed te plannen en jezelf doelen te stellen? Een tweetal managers (en PROUD-coaches) legt uit wat verschillende plannen zijn geweest voor hun acts. Ook benadrukken ze dat elke act in het begin heel veel zelf doet. Wie in de act pakt welke rol? Wie is waar goed in en heeft tijd en zin om dat te doen?

Optreden Iris Penning
17:15 – 18:00       
Dit is wat singer-songwriter Iris Penning doet: harten stelen. "Met haar charmante voorkomen, maar zeker ook met haar prachtige liedjes die vaak een poëtische ondertoon hebben en altijd oprecht en bezield klinken. Ze wordt wel eens vergeleken met Eefje de Visser, ergens treffend, maar ze is toch ook echt weer heel eigen en uniek." (3voor12)