Op zondag 13 september a.s. zal in den Enghel in Bergen op Zoom wederom een Big Band Festival  worden gehouden.

 

Vier bigbands zullen zich van hun beste kant laten zien met verschillende repertoires. Deze bigbands zijn:

1.      Bill Bounders Orchestra,

2.      Last Dollar Big Band

3.      Evergreens Bigband uit Kapelle,

4.      Black Sheep Swingband uit Zevenbergen.

 

Elke bigband zal gedurende 45 minuten zich van zijn beste kant laten zien en horen. Het repertoire bestaat uit swingmuziek uit de dertiger en veertiger jaren van de vorige eeuw zoals die van Benny Goodman, Count Basie en Glenn Miller. Ook zal de muziek van Duke Ellington en van vele anderen zoals van James Brown, Aretha Franklin, Frank Sinatra en vele anderen ten gehore worden gebracht.

Dansschool Brouwersgast uit Steenbergen zal een workshop organiseren om verschillende dansstijlen zoals jive, lindyhop, westcoastswing en eastcoastswing te demonstreren en entousiaste bezoekers van dit festival te enthousiasmeren ook de dansvloer op te gaan. Als de volgende band dan begint te spelen kan er uiteraard door de aanwezigen gedanst worden om het geleerde in de praktijk te brengen.

De bedoeling van dit bigbandfestival is niet alleen luisteren naar deze muziek maar ook om er op te dansen.

Daarnaast zullen er standjes zijn van o.a. Ruud de Kort van bijruud.nl zijn om advies te geven m.b.t. onderhoud en reparatie van blaasinstrumenten.

Mede door sponsoring van de Stoelemat, Ricoh en vele andere winkeliers waaronder Koster Muziek en bedrijven zijn wij in staat deze gevarieerde muzikale middag gratis aan te bieden.

Aanvang 13.30 uur.

 

Einde 17.30 uur.