Headliners Jacco Gardner, Dans Dans en The Subs spelen in Bergse stadsmonumenten

 

PopMonument samengevat in één zin: bijzondere artiesten op bijzondere plekken in Bergen op Zoom. Van een intiem optreden in een eeuwenoud monument tot een opkomend bandje in een bruine kroeg dat het publiek van z’n sokken blaast. PopMonument combineert bekende namen met local heroes. En het is ook nog eens helemaal gratis (jawel, ook de headliners).

PopMonument valt dit jaar op zaterdag 12 september. De headliners van deze editie: Jacco Gardner, Dans Dans en The Subs.  

Na het succes van de vorige editie, krijgt PopMonument dit jaar een vervolgeditie. De winnende formule blijft intact: de combinatie van talentvolle bands uit de regio (Proud of the South en T-Strijd) en opkomende Vlaamse namen met gerenommeerde artiesten die afwisselend spelen in cafés en monumenten in de stad. Vrijwel alle monumenten zijn inmiddels

bevestigd: stadspaleis Het Markiezenhof, stadsschouwburg De Maagd (vernieuwde grote zaal), De Gevangenpoort (compleet gerenoveerd), het Oude Stadshuis, de muziekkapel op het Thaliaplein en de Joodse synagoge. Naast deze grote monumenten zijn ook diverse monumentale cafés opgenomen in het programma. Uiteraard is ook poppodium Gebouw-T een van de locaties tijdens PopMonument. De Belgische dancesensatie The Subs sluit hier de tweede editie van het festival af.  

Programmering

Het festival vindt plaats op zaterdag 12 september. De organisatie is op dit moment nog druk bezig met de programmering van alle acts. Houd www.popmonument.nl en www.facebook.com/popmonumentboz in de gaten voor updates over het programma.

 

Succesvol en innovatief samenwerken

Om het festival weer mogelijk te maken en de toegang gratis te houden, werkt PopMonument vanuit een groep vrijwilligers samen met Kunsten in de Monumenten, de gemeente Bergen op Zoom, het cultuurbedrijf, Stichting Bezichtiging Monumenten (SBM), poppodium Gebouw-T en verschillende horecaondernemers uit Bergen op Zoom.

 

Kanshebber Brabantse Erfgoedprijs 2015

 

PopMonument is dit jaar één van de acht genomineerde projecten voor de Brabantse Erfgoedprijs 2015. Deze provinciale prijs wordt elke twee jaar uitgereikt aan een initiatief dat zich richt op het stimuleren van vernieuwing en ontwikkeling in de regionale erfgoedsector. In september worden de drie finalisten bekend gemaakt.