Blaudzun in juni naar Gebouw-T

De populaire Nederlandse zanger Blaudzun komt op donderdag 25 juni naar Gebouw-T. Dit optreden is de laatste clubshow voor het festivalseizoen voor Blaudzun los barst.

Blaudzun is de nom de plume van Johannes Sigmond (1974) die begin 2014 zijn vierde langspeler Promises of No Man's Land' uitbracht. Een album dat veel lovende recensies ontving en in Nederland op nummer 1 binnen kwam in de Album Top 100. Begin 2012 beleefde de vanuit Utrecht opererende zanger zijn definitieve doorbraak met zijn nationaal en internationaal geprezen derde album Heavy Flowers dat de goud status behaalde.

Voorjaar 2015 verschijnt zijn nieuwe single Powder Blue, de officiƫle titelsong voor bioscoopfilm Ventoux (release 14 mei 2015) naar het gelijknamige boek van Volkskrant columnist Bert Wagendorp. De single wordt naast digitaal ook op 7" vinyl uitgebracht. Eerder componeerde de indierock zanger al het nummer Bon Voyage! speciaal voor de start van de Tour de France in Utrecht deze zomer.

Blaudzun staat dit jaar o.a. op de festivals Down The Rabbit Hole (NL), Deichbrand (DE) en Volta (BE). In augustus geeft hij meerdere amfitheatershows waaronder een concert in Openluchttheater Bloemendaal (Caprera).

Tickets voor het concert in Gebouw-T zijn reeds te koop via www.gebouw-t.nl.