The Smiths Indeed + The obsCURE laten jaren 80 herleven op 23 mei

The Smiths Indeed uit Engeland is de meest populaire ‘The Smiths’-tribute band in de wereld. Met shows in landen zoals Engeland, de Verenigde Staten en vele landen in Europa, heeft de band de laatste jaren een behoorlijke naam opgebouwd. Zaterdag 23 mei staan ze samen met The Cure tribute band The obsCURE uit België in Gebouw-T.

 

Twee bands die de bezoeker een fantastische avond met nostalgie van de jaren tachtig geven. In een tijd waarin de Britse muziekscene werd gedomineerd door synthesizerbandjes, maakten The Smiths gitaarpop in de traditie van The Byrds, gekoppeld aan het typisch Britse karakter dat er eerder al voor had gezorgd dat groepen als The Kinks en The Jam in Engeland een stuk succesvoller waren dan daarbuiten. Slechts één keer traden ze op in Nederland, in 1984. Voor iedereen die dat optreden gemist heeft, of graag het gevoel van The Smiths wil herbeleven staat The Smiths Indeed klaar om de beste van The Smiths te vieren. Dit doen zijn in een show met klassiekers maar ook onbekender werk.

 

Ook The Cure hoort bij het lijstje van de groten en van de blijvers. Begonnen in 1976 en nog steeds actief, in 2012 stond de band nog op Pinkpop. The obsCURE wil een tribute brengen aan deze band zonder zich vast te pinnen op een bepaalde periode in de rijke carrière van The Cure. Van post-punk gewortelde nummers uit de beginperiode van The Cure (Killing an Arab, Boys Don’t Cry) tot de grote uitbundig dansbare hits (The Walk, In Between Days) en de aanstekelijk klassieke popsongs (Friday I’m In Love).

 

De zaal gaat deze avond open om 19:30 uur. The obsCURE begint om 20:15. Na het optreden van The Smiths Indeed kan er nog een hele avond gedanst worden bij Waterput Swing. Tickets voor deze avond zijn verkrijgbaar via www.gebouw-t.nl, of bij VVV/Brabantse Wal (Bergen op Zoom) en De Waterput (Bergen op Zoom).