Uriah Heep terug in Bergen op Zoom op 15 mei

In 2013 stonden de Britse rockhelden van Uriah Heep als eens in Bergen op Zoom. Zij gaven toen een memorabele show. Op vrijdag 15 mei is de band terug in Gebouw-T, met zowel oud als nieuw materiaal van het laatste studioalbum ‘Outsider’.

Uriah Heep is opgericht in 1970 en is vernoemd naar een stijlfiguur uit de roman David Copperfield van Charles Dickens. In Nederland brak de band in 1971 door met ‘Look at Yourself’, de plaat met titelsong en culthit ‘July Morning’. Op deze plaat klonk voor het eerst het eigen geluid waar de band tot die tijd naar op zoek was: scheurende hammond, wah wah gitaar en close harmony zang. Met de teksten die een sprookjesachtige, magische sfeer ademen was een sound gevonden die Uriah Heep vandaag de dag nog steeds kenmerkt.

Een roerige tijd volgde. Bassist Gary Thain overleed door overmatig drugsgebruik en werd vervangen door Trevor Bolder die eerder in David Bowies begeleidingsband speelde. Zanger David Byron werd vanwege voortdurende conflicten vervangen door John Lawton. Anno 2015 heeft Uriah Heep Dave Rimmer als vaste bassist ingelijfd als vervanger van de inmiddels overleden Trevor Bolder. Zanger Bernie Shaw, in 2013 weer tijdelijk vervangen door John Lawton, is weer helemaal terug.

Het voorprogramma wordt verzorgd door de Zeeuwse band Mamilla. De band speelt voornamelijk eigen werk, lichtelijk beïnvloed door de gitaarrock uit de jaren ’70 en ’80.

De zaal gaat om 20:30 uur open, Mamilla start om 21:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Gebouw-T, www.gebouw-t.nl en via ticketmaster, www.ticketmaster.com.