Tweede editie singer-songwriterfestival PUUR van Gebouw-T met o.a. Janne Schra en Lucas Hamming op 9 mei

PUUR is het singer-songwriterfestival van Gebouw-T. Na een succesvolle eerste editie vorig jaar met onder andere Maaike Ouboter en Eefje de Visser staan dit jaar Janne Schra (Room Eleven), Marien Dorleijn (Moss), Lucas Hamming en meer op het programma. PUUR vindt op zaterdag 9 mei plaats in het Bergse poppodium.

Janne Schra
Janne Schra is bekend als frontvrouw van de jazzformatie Room Eleven. Na het uiteenvallen van deze formatie in 2010 gaat ze verder als Schradinova. Vanaf 2012 is Janne Schra solo en treedt ze op onder haar eigen naam. In februari van dit jaar is het tweede album onder haar eigen naam uitgekomen; ‘Ponzo’. Dit album nam ze samen op met haar partner Torre Florim, zanger van De Staat. Volgens muziekblad OOR  biedt Ponzo “veel mooie liedjes, verrassende klankbeelden en toch een duidelijk profiel”.

Lucas Hamming
Hij werd net niet de ‘Beste Singer-Songwriter van Nederland’, maar wist wel een goede indruk achter te laten. Deze rocker is niet van de zoetsappige singer-songwriter liedjes, maar weet zijn sound met een rocksausje te overgieten. In 2014 werd Lucas verkozen tot 3FM Serious Talent en werd zijn single ‘Mojo Mischief’ 3FM megahit. Afgelopen maart stond Lucas zelfs in een uitverkocht Heineken Music Hall, als voorprogramma van de Amerikaanse band Train. Ook Jeroen Kant komt voort uit het programma De Beste Singer-Songwriter, waar hij eveneens finalist was.

Optredens op twee plekken
Naast Lucas Hamming, Janne Schra en Jeroen Kant staan eveneens Broeder Dieleman, Bony King (be) en Strand (Bert Dockx; Dans Dans, Flying Horseman) op het programma. Optredens vinden deze avond niet alleen in de zaal van Gebouw-T plaats, maar ook in de zogenoemde T-Up, de ruimte boven het café.

Tickets voor PUUR zijn verkrijgbaar via de site van Gebouw-T en bij de voorverkooppunten van Gebouw-T; De Waterput en VVV/Brabantse Wal, beiden in Bergen op Zoom.