Ella en Nicolas van Poucke
Dinsdag, 06 November 2018, 20:15
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact www.dekringroosendaal.nl
Ella en Nicolas van Poucke
Broer en zus Ella en Nicolas van Poucke zijn beiden zeer getalenteerd. Ella is een van de meest belangrijke cellisten van haar generatie en Nicolas is een veelbelovende pianist. In 2010 richten zij samen het Kamermuziek Festival Amsterdam op.

Ella van Poucke
De Nederlandse celliste Ella van Poucke won vele prestigieuze prijzen en is zowel in Nederland als daarbuiten regelmatig te zien en te horen op tv. Daarnaast heeft zij wereldwijd in vele belangrijke concertzalen opgetreden.
Ella begon haar cello studie op 6 jarige leeftijd. Toen zij 10 was werd zij toegelaten tot het Koninklijk Conservatorium Den Haag, waarna zij haar studie voortzette aan het Conservatorium van Amsterdam. Deze zomer was zij de nieuwe Artist in Residence van het Amsterdamse Grachtenfestival.

Nicolas van Poucke
Als solist heeft Nicolas opgetreden in verreweg alle grote concertzalen in Nederland. Ook speelde hij in Engeland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Canada, Zwitserland, Bulgarije, Tsjechie en in de Verenigde Staten. Nicolas maakte op 13-jarige leeftijd zijn debuut in Het Concertgebouw. Ook hij wist vele prestigieuze prijzen in de wacht te slepen. Begin 2013 verzamelde hij een bedrag van bijna € 10.000 met een crowdfunding actie om zijn eerste CD te kunnen opnemen. Deze CD I believe in Bach, the Father, Beethoven, the Son and Brahms, the Holy Ghost of Music verscheen in augustus 2013.
Locatie De Kring Roosendaal Kerkstraat 1 4701 HT Roosendaal
Ticket: € 19,50