VIERING GERTRUDISKERK 30 JAAR IN GEBRUIK
Zondag, 26 November 2017, 17:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op zondag 26 november viert de Lievevrouweparochie dat het dit jaar 30 jaar geleden is dat de Sint Gertrudiskerk na de restauratie van het gebouw voor de katholieke eredienst opnieuw in gebruik genomen werd. In 1987 vond de inzegening bij de her ingebruikname plaats door Mgr. H.C.A. Ernst, de toenmalige bisschop van Breda. Aan de inwijding(en) van de kerk in de late middeleeuwen door de bisschop van Luik herinneren nog de (dubbele) wijdingskruisen op de kolommen van de kooromgang. 

Om 10.00 uur wordt op deze zondag, de laatste zondag van het kerkelijk jaar, de Eucharistieviering feestelijk gevierd om dit feit te herdenken. De jaarkalender vermeldt deze dag het hoogfeest van Christus, Koning van het heelal. Pastoor drs. Paul Verbeek is de celebrant en de overige leden van het pastoraal team zullen in de viering assisteren. 

Hortus Musicus Religiosus (HMR) verzorgt de muziek feestelijk met koor, solisten en instrumentalisten o.l.v. Koert Damveld. Gezongen wordt de Missa in Bes van Antonio Caldara (+ 1670-1736), de motetten Exultabunt in te omnes en Panis Angelicus van resp. de barokke componisten De Croes en Du Mont. Voorts ontbreekt bij een gelegenheid als deze het bekende motet Locus iste van Anton Bruckner niet! En voor de samenzang is er natuurlijk gregoriaanse en Nederlandse liturgische muziek. Organisten zijn Toine Jimkes aan het koororgel en Hans Smout aan het Ibach-orgel. 

Na de viering is er voor de kerkgangers gelegenheid elkaar te ontmoeten bij een kopje koffie of thee met …….. en voor de kinderen is er limonade met een traktatie. Deze ontmoeting vindt plaats in Den Enghel, Grote Markt 19.

De gebruikte kerkingangen bij de viering zijn die aan de Kerstraat en de Zuivelstraat. 

Locatie Sint Gertrudiskerk ingang kerkstraat Bergen op Zoom