Live: Embers of Oblivion & Baracus
Vrijdag, 03 November 2017, 20:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

EMBERS of OBLIVION
Het Nederlandse Embers of Oblivion brengt snelle, melodische death metal ten gehore, die zich in een rijtje laat plaatsen van de oude In Flames, At The Gates, God Dethroned en zelfs Slayer. De bandleden komen uit heel Nederland om het beste van Nederland samen te brengen in één dik concept: Snelle, melodische death metal met waanzinnige solo͛s en furieuze harmonieën. De bandleden hebben allen ruime (live) ervaring en in Embers of Oblivion komt alles samen. 

De band is in 2014 opgericht door Lars (ex Rotten, ex Radical Nerve Distortion) en Marco (Ex Reborn). Nadat de eerste nummers werden geschreven, begon de band snel met het opnemen van haar debuut album "Dark the Winter Frost". Na wat wisselingen in de bezetting werd Maarten als solo-gitarist aangetrokken. Nomiis (Ex Onheil, Ex Martyr) heeft de bas opgepakt en Haat (Onheil, Ex Martyr) is aangetrokken als zanger.

Vanaf dat moment was Embers of Oblivion klaar om te knallen in podia in Nederland en in Europa. De band heeft inmiddels meerdere malen live gespeeld en de reacties waren overweldigend. 

BARACUS
In 2015 begonnen als vijftal, ontstaan uit lokale bands, heeft BARACUS al een flinke weg afgelegd. Nadat de eerste zanger moest stoppen, timmerden ze verder aan de weg door het creëren van de riffs en ritmes die ze ambieerden totdat er een nieuwe zanger zou komen.

Met de versterking van Pieter (OneGodLess (fka Mourn), ex-Textures) kon de band weer enkele live optredens doen, met positieve reacties als gevolg.
Helaas stopten bassist Simon (Embers of Oblivion, ex-Martyr, ex-Shrine, ex-Onheil) en Pieter ongeveer gelijktijdig, waardoor de overblijvende leden een vroegtijdig einde vreesden voor hun aanwezigheid in de lokale muziek scene. Echter vrij snel na het decimeren van de line-up werd er een nieuwe bassist gevonden met heel wat ervaring, zodat ze toch meteen weer konden doorstarten.
Op dat moment nog zonder zanger, bleven ze hun nummers met volste vertrouwen repeteren, zodat ze er klaar voor waren als ze het podium weer konden gaan betreden.

Met trots kunnen we aankondigen dat die tijd gekomen is, met de rauwe vocalen van de nieuwe zangerin wil BARACUS je omver blazen met stampende ritmes, iconische riffs en typische metal teksten over kwaadaardige gebergten, brandende hemels, lokale geschiedenis, karakter en maatschappelijke narigheid.

HILLDEVILS
Deze muzikale avond wordt gecombineerd met lokaal brouwtalent want bij stevige muziek horen goede bieren, kom vooral ontdekken!

Locatie Bruin Café JaxX Molenstraat 60, 4701JT Roosendaal