CANADAYS LECTURE
Zaterdag, 21 Oktober 2017, 19:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In de Sint Gertrudiskerk wordt op 21 oktober voor het eerst een lezing onder de noemer ’Canadays Lecture’ georganiseerd. Deze lezing komt tot stand in nauwe samenwerking met de provincies Noord-Brabant en Zeeland en de Canadese Ambassade. Het thema van de avond is: ‘Vrijheid is een werkwoord’. 

Vrijheid is normaal, maar niet vanzelfsprekend. De lezing richt zich op de grote verantwoordelijkheid die de thema’s vrijheid en vrede van iedereen, jong en oud, vragen. De inhoud is nauw verbonden met het einde van WO2 en de rol die Canada daarbij voor ons land heeft vervuld. Iedereen is welkom. Van jong tot oud en met uiteenlopende achtergronden en overtuigingen. 

Na een woord van welkom door burgemeester Frank Petter, geven Marlies Allewijn, schrijfster van het dit jaar verschenen (oorlogs-)jeugdboek 'Zij was 16' en de oud commandant landstrijdkrachten, generaal bd. Mart de Kruif, op inspirerende wijze invulling aan de lezing. Verder is er een bijdrage van een 92-jarige veteraan uit het Zeeuwse verzet. De avond wordt geleid door de oud voorzitter van de Eerste Kamer, de heer Fred de Graaf. De ambassadeur van Canada in Nederland, Mevrouw Sabine Nölke, sluit de bijeenkomst af. 

Aanwezigen worden betrokken bij de lezing en de discussie daarover. Voor met name jongeren is deze bijeenkomst erg boeiend en het streven is dan ook om deze groep zoveel mogelijk vertegenwoordigd te laten zijn.


Bijzonderheden 
Programma:
19.30 uur Inloop
20.00 uur Aanvang lezing
22.00 uur Afsluiting met hapje en drankje 

Locatie Sint Gertrudiskerk Grote Markt 10 4611NR BERGEN OP ZOOM