PERSOONLIJKE ZILVERRONDLEIDING IN HET MARKIEZENHOF
Woensdag, 18 Oktober 2017, 15:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met de projectleider als gids langs de zilvertentoonstelling, terwijl de kinderen (v.a. 4 jaar) op een begeleide Joris & De Draak speurtocht gaan. Dit kan in het Markiezenhof elke woensdagmiddag van oktober, om 15:00 uur. Volwassenen krijgen alle tijd voor de bijzondere, persoonlijke verhalen achter de zilverschatten en de jonge museumbezoekers gaan met hun eigen gids op ontdekkingstocht. Zie ook www.markiezenhof.nl 

De kan en schaal van de markiezin waarvan ook Sissi gegeten en gedronken heeft, de ringkraag vol symbolen en historische waarde, de sleutels ter ere van het bezoek van Lodewijk Napoleon, de lepels van Pechtold, de haarpin die naast de kroon van Maximá lag, de mosterdpot die verstopt in een kruik in een tuin tevoorschijn kwam, het leven van de Bergse zilverfamilies … Zo schuilen er nog veel meer verrassende verhalen achter de zilverschatten van ‘Voorbij ijdelheid. Zes eeuwen zilver in en rond Bergen op Zoom’. Johanna Jacobs, projectleider en historica, kent ze als geen ander een deelt ze graag met je tijdens haar rondleiding die zij in het kader van de Maand van de Geschiedenis drie maal op woensdagmiddag (11, 18 en 25 oktober) in het Markiezenhof uur om 15:00 uur geeft. Je betaalt alleen het toegangskaartje, de rondleiding krijg je er die dag gratis bij. Ook volwassenen met (klein)kinderen kunnen hier ongestoord aan deelnemen, want tijdens de zilverrondleiding gaan de kinderen met een museummedewerker mee voor de speurtocht Joris & De Draak in het Markiezenhof. Onderweg krijgen ze allerlei opdrachtjes die op hun leeftijd zijn afgestemd (v.a. 4 jaar). Voor jongeren is het spannende Quest-spel Machtig Zilver, dat ze in het Markiezenhof via een gratis app kunnen spelen. Je hoeft je niet van tevoren in te schrijven voor de woensdagmiddagrondleiding of speurtocht, maar kunt je uiterlijk 14:50 melden bij de balie Markiezenhof.

De zilvertentoonstelling is nog tot en met 29 oktober te zien in het Markiezenhof, de Gevangenpoort, Sint-Gertrudiskerk, Voormalige synagoge en Ontmoetingskerk. Naast de rondleiding en speurtocht zijn er nog meer activiteiten voor jong en oud. Kijk hiervoor op www.markiezenhof.nl/zilver. 

Locatie Markiezenhof Steenbergsestraat 8 4611 TE Bergen op Zoom
Kosten
Je betaalt alleen het toegangskaartje, de rondleiding krijg je er die dag gratis bij. Personen vanaf 13 jaar € 12,00, kinderen 6-12 jaar € 6,50.