Nieuwe lanceringen tijdens Bergs Cultuur Festival
Zaterdag, 07 Oktober 2017, 12:00 - 19:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maar liefst twee bundels zullen gepresenteerd worden tijdens het Bergs Cultuur Festival dat op 7 oktober van dit jaar gehouden wordt.

 

Allereerst is daar de bundel die speciaal voor dit festival is samengesteld. Ze bestaat uit korte verhalen en gedichten die door de deelnemende schrijvers zijn aangedragen. Maar ook schrijvers, die het festival een warm hart toedragen, als Albert Hagenaars, Bert Bevers, Mieke Hund en Hanneke Stuart hebben hun literaire pareltjes aangeleverd. De bundel is slechts in een beperkte oplage van 250 stuks beschikbaar voor deelnemers en publiek. Een echt verzamelstuk dus voor het publiek dat slechts vijf euro hoeft te betalen. De titel van de bundel luidt:  "Verwoord".

 

Verder neemt de Bergse auteur Sonn Franken dit festival te baat om zijn tweede bundel gedichten / foto's te presenteren. Zijn eerste bundel werd destijds in De Maagd gepresenteerd. Nu heeft hij gekozen voor het Bergs Cultuur Festival: 'Dit festival biedt een podium aan alle uitingen van cultuur, waarbij zeker ook de schrijvers goed vertegenwoordigd zijn. Waar beter dan in het gezelschap van vrienden, collega schrijvers en in het hartje van Bergen op Zoom kan ik dan mijn tweede bundel presenteren?' 

 

Deze bundel bevat opnieuw de combinatie van gedichten en eigen geschoten foto's. 'Om een beleving over te dragen ervaar ik de combinatie van woord en beeld nog steeds enorm sterk. Het sluit ook aan bij mijn wens om middels dit festival te laten zien hoe een samenwerking tussen allerlei kunst- en cultuurvormen tot uniek mooie resultaten kan leiden waarmee we Bergen op Zoom als pleisterplaats van cultuur op de kaart kunnen zetten.' Aldus de Bergse schrijver die de bundel de titel "Voorbij de einder" meegeeft.  Deze bundel wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekenindustrie en is vanaf 7 oktober in elke boekhandel in Nederland en België verkrijgbaar. Maar je kunt hem ook tijdens het Bergs Cultuur Festival kopen en laten signeren door de schrijver zelf.

 

Ondertussen groeit het festival nog steeds. Er zijn al meer dan 45 deelnemende partijen. Toch zit er nog meer in de pen dus de verwachting is dat het een bijzonder leuk festival wordt waarbij wethouder van der Weegen voor de officiële opening zorgt. Het mooie van dit festival is dat je als publiek midden tussen de schrijvers, zangers, dansers en kunstenaars staat. Er worden presentaties gehouden, maar je kunt ook luisteren naar muziek, genieten van dans of eenvoudigweg de kunstwerken en prachtige foto's bewonderen. Voor de afterparty heeft de band  Navenant het nodige muzikale vuurwerk belooft

Locatie den Enghel Grote Markt 19 4611NS BERGEN OP ZOOM