Arsis activiteiten bij Kunst in de Monumenten dit weekend
Zondag, 10 September 2017
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook dit jaar doet Arsis weer mee met Kunsten in de Monumenten. In het verleden kregen kunstenaars gastvrij onderdak in diverse monumenten. Dit jaar echter kiezen wij voor een andere benadering. 

Boeren, Burgers en Buitenlui

Het thema van dit jaar is ‘Boeren, Burgers en Buitenlui. Dit vindt u terug in diverse monumenten en activiteiten. Tijdens dit weekend worden Boeren, Burgers en Buitenlui met elkaar verbonden. De meest uiteenlopende kunstvormen in het prachtige erfgoed komen tot leven. Kijk voor het volledige programma en de deelnemende panden op:www.kunstenindemonumenten.nl .

Arsis is op 2 plaatsen actief.

Sint-Annastraat

ZATERDAG 9 SEPTEMBER – 10:00 – 17:00 UUR
ZONDAG 10 SEPTEMBER – 12:00 – 17:00 UUR

Verbinden door schaduwen en lijnen in de St Annastraat

Bij en in de Arsisgalerie in het Annastraatje nr. 10 vinden tijdens KIDM bijzondere activiteiten plaats die alle in het teken staan van verbinden. Van bezoekers worden schaduwsilhouetten met elkaar verbonden. Het idee daarachter is: in onze schaduwen zijn we allen gelijk en dat verbind ons. Dit beeld wordt ter plekke in een gedicht omschreven. Tevens wordt door middel van lijnen een verbinding gemaakt met het gerestaureerde monument de Heerenkamers waarin vroeger recht werd gesproken. In de performance “Trias Politica” gaat men tot het uiterste om een verbinding te maken tussen de wetgevende, uitvoerende en rechterlijk macht met de kunst.

Arsis kunstenaars:

Manu Dudink,
Ewoud Willem van Doorn,
Hans Timmermans,
Carla Stout,
Annemarie Dagelinckx,
Addy van Kempen en
Corine Heijmans.

Locatie Arsis Kometenlaan 38 te Bergen op Zoom