EXPOSITIE 'MOVEABLE SPACE II, PARALLEL'
Zondag, 10 September 2017
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De kunstinstallatie ‘Moveable Space II, Parallel’ is het resultaat van een samenwerkingsproject van kunstenaarscollectief Krot & Co met Stichting Samen Werken (SSW). De gemeente Bergen op Zoom heeft het project mogelijk gemaakt met een subsidie vanuit het Sociaal Innovatiefonds. 

Een jaar lang heeft het kunstenaarscollectief samen met een aantal deelnemers van SSW gewerkt aan dit grote kunstwerk. In een loods van SSW is de kunstinstallatie vervaardigd door dertien creatieve mensen met een compleet verschillende achtergrond en insteek. Zo werkten naast de kunstenaars van het collectief vluchtelingen uit Syrië, Irak, Iran en Palestina samen met een ex-bodybuildster, een voormalig IT’er en een kunstenaar die via SSW hun plaats in de samenleving weer willen terug vinden. 

Project Parallel is community art, in de ruimste zin van het woord. De individuele creativiteit is groot. Het kunstwerk is gemaakt op basis van gelijkwaardigheid. Er is samen over inhoud en uitvoering gesproken, maar ieder kon de eigen individuele creativiteit volledig kwijt.

 

09 SEPTEMBER — 10:00
10 SEPTEMBER — 12:00
Locatie Bibliotheek Bergen op Zoom Kortemeestraat 17 4611TK Bergen op Zoom