KIDM: EEN POORT VOL ZILVER EN VERHALEN
Zaterdag, 09 September 2017
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bergen op Zoom is t/m 29 oktober Bergen op Zilver, want recent onderzoek heeft hier honderden zilversmeden naar boven gehaald. Hiermee is een hiaat in de landelijke geschiedenis opgevuld.
In dit kader opende zilverliefhebber Alexander Pechtold op 20 mei 'Voorbij IJdelheid. Zes eeuwen zilver in en rond Bergen op Zoom', een unieke tentoonstelling met honderden zilverschatten van toen en nu, in 16 verhaallijnen en 5 monumenten (Markiezenhof, Gevangenpoort, Gertrudiskerk, Ontmoetingskerk en Voormalige Synagoge). 
In de Gevangenpoort is de verhaallijn' Schenkingen en beloningen' uitgewerkt. Terwijl de kinderen een schietspel doen of het schandmasker opzetten, bewonderen volwassen allerlei voorwerpen en uitingen die te maken hebben met beloningen, van toen en nu (o.a. de penningen van hooggeplaatste militairen die ze kregen toen ze de Spanjaarden hadden getrotseerd).
Ontdek deze en andere verhalen van de Poort!

De grote zilverexpositie heeft diverse topstukken die van internationaal cultuurhistorisch belang zijn en bijhorende activiteiten voor jong en oud. Bezoek ook de andere monumenten en doe de zilverwandeling op zaterdagmiddag 14.00 uur, start bij Markiezenhof. 

 

09 SEPTEMBER — 10:00
10 SEPTEMBER — 12:00
Locatie De Gevangenpoort & Escape Room Lievevrouwestraat 60 4611JL BERGEN OP ZOOM