KIDM: MUZIEKVERENIGING EUPHONIA
Zaterdag, 09 September 2017, 13:30
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Muziekvereniging Euphonia is opgericht als fanfare van GGZWNB Vrederust te Bergen op Zoom. Op 1 juli 1912 en vieren zij dit jaar het 105-jarig bestaan. 
Vrederust was indertijd een soort dorp, dus was de oprichting van een eigen fanfare een logische stap. De eerste leden waren allen personeelsleden van Vrederust.

Noodgedwongen is de vereniging bezig met zich om te vormen naar harmoniegezelschap. Maar de naam van de vereniging hoeft niet veranderd te worden. Dat blijft Muziekvereniging Euphonia.

Een vaste activiteit van de vereniging is spelen tijdens het terreinfeest op landgoed Vrederust ieder jaar op de woensdag vòòr Pinksteren.. En traditioneel gebeurt de opening met het spelen van de eerste mars in een draaimolen.
Verder spelen ze elk jaar tijdens Koningsdag in het centrum van Bergen op Zoom en luisteren ze op de Grote Markt voor het stadhuis, het bloemendefilé van de avondvierdaagse op.

Een themaconcert en enkele optredens in verschillende verzorgingstehuizen maakt elk concertjaar compleet. 
Daarnaast verlenen de muzikanten hun medewerking aan het CKB project Samen Muziek Maken Geblazen, het opluisteren van kerkdiensten en de Maria Ommegang.

Meer informatie is te vinden op www.euphonia-boz.nl 

Locatie HC Het Markiezenhof Steenbergsestraat 8 4611 TE Bergen op Zoom