Het Mastenbos nabij Belgisch Kapellen
Zondag, 20 Augustus 2017, 08:30 - 12:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. www.knnv.nl/roosendaal
Het Mastenbos nabij Belgisch Kapellen
KNNV/IVN afd. Roosendaal organiseert een wandeling o.l.v. een natuurgids door het Belgische Mastenbos bij Kapellen en volgen we het loopgravenpad.
De vertrektijd is 08.30 uur vanaf de parkeerplaats Visdonk Lodge, hoek Rozenvendreef 2 in Roosendaal of ter plaatse ( 09.00 uur ) Oude Galgenstraat 65, 2950 Kapellen.
De wandeling duurt tot 12.00 uur. 

Al honderd jaar bevindt zich in het Kapelse Mastenbos een deel van de nooit gebruikte Duitse verdedigingslinie. Begroeid met mossen, varens en grassen waren de sporen van de linie niet goed meer zichtbaar. Dankzij een loopgravenpad in 2014 aangelegd met zitbanken, infoborden, trappen en brugjes is daar verandering in gekomen. Langs het pad wordt uitleg gegeven over de historische context van het Mastenbos en over het unieke ecosysteem dat zich na de Duitse terugtrekking gevormd heeft. Een viertal bunkers zijn te betreden en overige bunkers blijven voorbehouden voor overwinterende vleermuizen. 
Jac Huijps, de natuurgids, zal vertellen over de natuur in een gebied wat eens een vuurlinie was. Dier en plant leven nu vredig naast elkaar.
Locatie Vertrek Parkeerplaats Lodge Visdonk Rozenvendreef 2 4707 PD Roosendaal
Ticket: Toegang gratis, bijdrage meerijden € 2,70