Openbare lezing: 'Binnenstad: bereikbaarheid en gastvrije ontvangst'
Woensdag, 12 Juli 2017, 20:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact www.verenigingbinnenstad.net/

In het kader van de Vitale Binnenstad en in samenspraak met het Binnenstadslab presenteert een door de Vereniging Binnenstad samengebrachte werkgroep haar bevindingen en aanbevelingen.

De werkgroep die bestaat uit vertegenwoordigers van de Vereniging Binnenstad, Stichting Stadsherstel, de Stichting Bezichtiging Monumenten en de Fietsersbond, kreeg als opdracht: “Onderzoek welke belevingsaspecten voor bezoekers van de binnenstad belangrijk zijn en geef aanbevelingen om een zo optimaal mogelijke context te laten ontstaan waarbinnen Bergen op Zoomse verhalen’ in al haar facetten positief beleefd kunnen worden.”

Veiligheid, zichtbaarheid en aantrekkelijkheid routes

Binnen het thema van de lezing staat niet het vinden van parkeerplaatsen centraal maar wel de routes die als voetganger afgelegd moeten worden vanaf de trein- en busstations en vanaf de parkeerplaatsen voor auto’s en fietsen. Bewegwijzering is hier van belang, maar zeker ook duidelijke routes met veilige oversteekplaatsen en stoplichten met zeer korte wachttijden voor voetgangers en waar toepasselijk ook voor fietsers. De belevingswaarde van de routes is daarnaast van groot belang: “Hoe ervaart de bezoeker de stad, hoe wordt de af te leggen route een aantrekkelijke wandeling? Met vele kleine en soms grotere ingrepen kan hier veel verbeterd worden.

Locatie Vestzaktheater Het Zwijnshoofd Moeregrebstraat 18 4611JC Bergen op Zoom