De Noordpolder aan de voet van de Brabantse Wal
Zondag, 09 Juli 2017, 07:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De Noordpolder aan de voet van de Brabantse Wal
KNNV/IVN afd. Roosendaal organiseert een wandeling o.l.v. een natuurgids door natuurgebied de Noordpolder ten noordwesten van Ossendrecht.
De vertrektijd is 08.30 uur vanaf de parkeerplaats Visdonk Lodge, hoek Rozenvendreef 2 in Roosendaal of ter plaatse ( 09.00 uur ) bij café het Calfven, Calfven 99, 4641 RC Ossendrecht.
De wandeling duurt tot 12.00 uur. 

De Noordpolder is een natuurgebied ten noordwesten van Ossendrecht en gelegen aan de voet van de Brabantse Wal. Deze oude polder is uniek door de overgang tussen hoog en laag, droog en nat, zand en klei. Vanuit de hoge wal wordt water ondergronds opgestuwd naar de lage polder, waar het als kwelwater aan de oppervlakte komt. De Noordpolder is hierdoor erg drassig en niet echt geschikt voor de landbouw. Aangekocht door Natuurmonumenten heeft deze polder zich ontwikkeld tot een rijkdom aan natuurschoon. Onze gids, Jac Huijps, weet veel te vertellen over de flora en fauna en zijn specifieke aandacht voor insecten zal u niet ontgaan. 


De vertrektijd is 07.00 uur vanaf de parkeerplaats Visdonk Lodge, hoek Rozenvendreef 2 in Roosendaal of ter plaatse ( 07.30 uur ) bij de Riethoek te Nieuwmoer.
Locatie Parkeerplaats Visdonk Lodge Hoek Rozenvendreef 2 4707 PD Roosendaal
Ticket: Toegang gratis, bijdrage meerijden € 2,70