ORGELCONCERT SINT GERTRUDISKERK
Zaterdag, 24 Juni 2017, 15:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op zaterdagmiddag 24 juni vindt in de Sint Gertrudiskerk een bijzonder concert plaats. Op deze zaterdagmiddag treedt organist Hayo Boerema op, o.a. organist van de Grote of St. Laurenskerk in Rotterdam. Hij improviseert aan het Ibach-orgel over muziek die gespeeld wordt door het strijkorkest Sandnes kulturskole Ung Symfoni uit Noorwegen. 

Het orkest is één van de drie orkesten waarover de gemeentelijke school voor cultuur van de stad Santes, gelegen in het zuidwesten van Noorwegen, beschikt. Het is het oudste van de orkesten, evenwel bezet door jonge musici. Van de 44 leden van het strijkorkest, in de leeftijd van 13 tot 19 jaar, nemen er 36 deel aan de tweejaarlijkse trip naar het buitenland. Eerder waren Duitsland, Hongarije, Ierland en Italië aan de beurt. Dit jaar dus Nederland en jawel, Bergen op Zoom. Onder leiding van de dirigente Kjersti Nilsen, bijgestaan door instructeur Petro Sokach, brengt het orkest een afwisselend programma ten gehore. Vanzelfsprekend komt de Noorse componist Edvard Grieg (1843-1907) daarin aan bod!

Het concert begint bij wijze van uitzondering, om 15.00 uur. De entree bedraagt € 8,--. Voor de Vrienden van het Ibach-orgel geldt een entreekorting van 50%. De gebruikte kerkingang is die aan de zijde van de Kerkstraat.

Locatie Sint Gertrudiskerk ingang Kerkstraat Kerkstraat 4611NV Bergen op Zoom