Fête de La musique - Alliance Francaise Roosendaal
Woensdag, 21 Juni 2017, 20:00 - 22:30
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In verband met het 80-jarig bestaan van de Alliance Française Roosendaal zal het Fête de la Musique dit jaar groots gevierd gaan worden in het Vrouwenhof!

Heeft u interesse om mee te doen of wilt u extra informatie?
Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. t.a.v. Marno Balemans.

Sinds 2000 organiseert Alliance Française elk jaar op 21 juni het Fête de la Musique Française. Een sprankelende avond vol Franse muziek in het Kadehuis te Roosendaal door zangers en muzikanten. Allemaal amateurs, die belangeloos hun medewerking verlenen.

1982: Hoe het allemaal begon
Het Fête de la Musique is overgewaaid uit Frankrijk. Als Maurice Fleuret, hoofd van de afdeling Muziek en Dans op het ministerie van Cultuur, leest dat meer dan 4 miljoen Fransen een muziekinstrument hebben (waarvan het merendeel op zolder ligt), droomt hij ervan ze allemaal de straat op te krijgen. In drie weken is de organisatie rond. Frankrijk gonst op 21 juni 1982 van de muziek. In parken, op pleinen, in scholen en ziekenhuizen, in musea, op stations. Sinds die eerste keer heeft het Fête de la Musique zich als een olievlek over de aardbol verspreid. In meer dan 125 landen verspreid over alle werelddelen, organiseren muziekliefhebbers elk jaar dit klinkende muziekgebeuren. En steeds op 21 juni, als een welkomstgroet aan de zomer, barst het feest weer los

In Roosendaal
In veel landen is Alliance Française de motor achter dit muziekfestijn. Zo ook in Nederland. Roosendaal was in 2000 de eerste Nederlandse stad met een Fête de la Musique. De Alliance Française geeft iedereen die Franse muziek maakt elk jaar een podium in Het Kadehuis.
Drie keer heeft de Alliance Française haar podium verplaatst. In 2008 en 2014 naar Montmartre, Parijs. En in 2015 naar het Noord Franse stadje Wambrechies.
Op 21 juni 2016 klonken er Franse chansons vanuit de toren van de St.-Jan als openingsattractie van het Fête de la Musique Roosendaal en daarna zorgde een honderdtal liefhebbers van Franse chansons voor een onvergetelijk muziekfestijn in het kadehuis.

Locatie Openluchttheater Vrouwenhof Scholtensboslaan 4701 EJ Roosendaal