LEZINGENCYCLUS ZILVER
Donderdag, 01 Juni 2017, 20:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tijdens de expositie 'Voorbij ijdelheid. Zes eeuwen zilver in en rond Bergen op Zoom' organiseert Het Markiezenhof een lezingencyclus in de Hofzaal. De expositie is te zien van 20 mei t/m 29 oktober. 

Praktische informatie
De deelnamekosten bedragen € 27,50 voor 4 lezingen (incl. koffie/thee). In de voorverkoop zijn alleen kaarten voor de gehele reeks te verkrijgen. Deze zijn te koop aan de balie van het Markiezenhof, vanaf 21 maart (di. t/m zo. van 11.00 tot 17.00 uur). Na de opening van de zilvertentoonstelling, 21 mei (indien er nog kaarten voorradig zijn) is het mogelijk om kaarten per lezing te kopen. Deze kosten zijn € 10,- per stuk (op = op). 


Bijzonderheden 
Lezingencyclus ‘’Voorbij ijdelheid. Zes eeuwen zilver in rond Bergen op Zoom’

1 juni 2017 ‘Zilver van ver’ door Drs. Sigrid van Roode.
Zij is Egyptoloog en bestudeert al meer dan 15 jaar traditionele sieraden uit het Midden-Oosten en Noord Afrika. Zij schreef hierover het boek ‘Desert Silver’. In haar lezing gaat zij in op het gegeven dat in het Midden-Oosten en Noord Afrika sieraden veel meer dan alleen versiering zijn. Aan de sieraden van een vrouw is te zien waar zij vandaan komt, of ze rijk is of arm, huwbaar of al getrouwd, of ze kinderen heeft… Daarnaast vormen haar sieraden haar eigen vermogen en fungeren ze als amulet en talisman om ongeluk buiten de deur te houden. De lezing wordt aan de hand van vele prachtige voorbeelden gehouden.

Locatie HC Het Markiezenhof Steenbergsestraat 8 4611 TE Bergen op Zoom Hofzaal
Kosten
€ 27,50 voor 4 lezingen / indien er nog kaarten voorradig zijn, € 10,- per stuk.