Boswachterij Dorst
Zondag, 28 Mei 2017, 08:30
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Boswachterij Dorst
De KNNV/IVN afd. Roosendaal organiseert o.l.v. een natuurgids een wandeling door het natuurgebied van boswachterij Dorst.
De vertrektijd is 08.30 uur vanaf de parkeerplaats Visdonk Lodge, hoek Rozenvendreef 2 in Roosendaal of ter plaatse ( 09.10 uur ) bij het parkeerterrein De Vijf Eiken te Dorst.
De wandeling duurt tot 12.00 uur. 
Meer informatie over de activiteiten van de KNNV kunt u vinden op de website www.knnv.nl/roosendaal 
De boswachterij Dorst heeft door de eeuwen heen veel veranderingen ondergaan. Oorspronkelijk was het een stuifzandgebied dat bebost is om de verstuiving tegen te gaan. Later is uit het traject van een prehistorische rivier leem gewonnen t.b.v. de steenindustrie en de overgebleven leemputten zijn jarenlang door natuurbad Surae gebruikt. 
Het gebied is heringericht door Staatsbosbeheer. Rondom de leemputten is een gebied gecreëerd dat open gehouden wordt door Schotse hooglanders. In het najaar van 2016 heeft Staatsbosbeheer groot onderhoud gepleegd bij een aantal leemputten door begroeiing te verwijderen en oevers af te vlakken. In en nabij de leemputten bevindt zich interessante vegetatie en meerdere vogels hebben deze boswachterij verkozen als broedplaats.
Met Ad Hellemons als gids is het de moeite waard mee te gaan wandelen om te zien hoe door ingrijpen van Staatsbosbeheer het gebied zich ontwikkeld heeft.
Locatie Vertrek Parkeerplaats Lodge Visdonk Rozenvendreef 2 4707 PD Roosendaal
Ticket: Toegang gratis, bijdrage meerijden € 4,40