Oerakel Gaia Workshopdag: Een feestdag voor aarde en mens heling
Zondag, 21 Mei 2017, 10:00 - 18:30
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deze dag is tot stand gekomen in samenwerking met Eve en Mark van Oerakel en Annetty en Yvonne met hun locatie in Wouwse Plantage.

Op een mooie plek waar we vaker drummen en Flower of Life workshops geven gaan we op 21 mei een feestdag houden voor Gaia en onszelf. 
In drie workshop rondes gaan we samen creëren, zijn en verbinden. We sluiten af met een gezamenlijke drumcirkel. Met volle aandacht voor de elementen en de godin.

Op deze dag proberen we ook wat onderdelen van de plannen voor het oerakel programma op het Green Spirits Festival uit. Je krijgt zo alvast een voorproefje van de zomer!

Programma Gaia workshopdag 

Ochtend: 
10u Opening
10u15 Ronde 1 (75min)
11u30 Koffie en Thee
12u Ronde 2 (60min)
13u Lunch

Middag: v.a. 13u30
13u45 Ronde 3 (45min)
14u30 Koffie en Thee
15u Drumcirkel
17u Afsluiting
Tot 18u30 Opruimen

Na een gezamenlijke opening kan je kiezen uit drie workshops (beschrijving op achterzijde). De eerste ronde (75min) zet op wat in de tweede ronde (60 min) verder wordt uitgewerkt, zodat we samen met iedereen creëren op het terrein. De derde ronde (45min) is om te ervaren, dit kan individueel of als groep(je). Bij de eerste ronde is de begeleiding aanwezig, bij de tweede ronde alleen in het begin. Tijdens de derde ronde wordt er gedrumd bij het Boomlabyrint.

Er is een apart kinderprogramma waarbij wij ook begeleiden. Daardoor begint de eerste ronde van Mark met het selecteren van de plekken met de kids waarna de deelnemers het invullen. De tweede ronde eindigt Eve met de kids langs de elementplekken. Jolanta helpt de kinderen met hun stokken tijdens de eerste en tweede ronde. De derde ronde beginnen de kinderen bij het labyrint met Eve.

Voor kinderen is er het volgende programma: 
10u15 Aanwijzen van de plekken voor de elementen vuur, water, aarde en lucht op het terrein met Mark
10u45 Krachtstok ratel maken (deel 1) met Jolanta
11u30 Pauze
12u Krachtstok ratel maken (deel 2) met Jolanta
12u30 Elementplekken aanvullen en bekrachtigen met 
eigen stok met Eve
13u Lunch
13u45 Labyrint lopen met Eve
14u00 Wensschijf maken met Jolanta
14u30 Pauze
15u-17u Openen van de drumcirkel door element symbool te brengen van de elementen plekken naar de cirkel met Mark


Workshop Element plekken met Mark: 
Mark gaat in de eerste ronde samen met de deelnemers een basis maken met sjablonen van symbolen met kalkverf voor de vier elementen op het terrein. Begint met de kinderen die de plekken aanwijzen.
In de tweede ronde gaan deelnemers zelf de plekken uitbouwen en accentueren met materialen uit de directe omgeving. 
In de derde ronde ga je de element plekken zelf ervaren op jouw manier, neem tijd voor reflectie. Drum, klank naar wens.

Workshop Boom Labyrint Ervaren met Eve:
In de eerste ronde gaat Eve met de deelnemers het Boom Labyrint kleur en vormgeven. Met 90 meter repen stof in verschillende tinten groen en bruin verbinden we de bamboestokjes en ontstaat het Boom Labyrint in een mooi bewandelbaar formaat (Φ 6m). (Dit wordt de eerste keer, er bestaat dus nog geen foto van!).
In de tweede ronde kunnen deelnemers het labyrint ervaren en de verborgen ereplekjes in de boom gaan aankleden. Met o.a. krachtlinten poortjes. 
In de derde ronde zal er bij het labyrint worden gedrumd door Eve of Mark terwijl je je pad volgt. Neem een lint mee van een poortje. Eve begint met de kinderen.

Wens schijf maken met Jolanta:
In de eerste, tweede en derde ronde kan je op een schijfje abeel (5-15cm) je wens in vorm, beeld, woord of symbool branden in de ateliertent. Jolanta zal in de buurt zijn om je te adviseren, maar ga vooral je eigen ideeën vormgeven. 
Er is voldoende materiaal om twee schijfjes te bewerken.

Je kan het schijfje meenemen om ter herinneren (hang het op met een lint van het labyrint). Geef het dan na de zomer aan het vuur als dankzegging. 

Je kan ook tijdens de drumcirkel je schijfje aan het vuur geven om je wens vandaag te bekrachtigen 

Laat je hart je leiden deze dag in jouw creaties en verbinding met de natuur! 

Kosten hele dag: 
volwassene: €25; kind €10

Kosten: vanaf 13u30: ronde 3 en drumcirkel: €12,50

Neem potluck eten mee voor lunch
NB je kan geen honden meenemen!

Geef je op via email of een PB. Informatie over parkeren enz. delen we met de deelnemers.

We hebben er zin in!! Mark, Eve, Jolanta, Annetty en Yvonne.

Locatie  Wouwse-Plantage, Noord-Brabant,