PROEFWEI CRIME CULINAIR
Zaterdag, 20 Mei 2017, 13:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ProefWei Crime Culinair

“Kunst is gebak voor de ogen en taart voor de geest.”
Speciaal voor de tiende editie van ProefMei, het eigentijds culinair festival in Bergen op Zoom, ontwierp kunstenaarscollectief SynapsZ een kunstproject, getiteld: ProefWei Crime Culinair.

Het concept werd door kunstenaarscollectief SynapsZ ontwikkeld voor het Wilhelminaveld en De Blokstallen.
Handelsmerk van SynapsZ is de start met het minimale, sensitieve en soms sensuele gebaar, dat niettemin ‘maximaal’ kan uitmonden in een groot spektakel.

Met het site-specifieke werk ProefWei Crime Culinair wordt het Wilhelminaveld gebruikt als een zogenaamd ‘shaped canvas’. In een drie dagen durende performance krijgt de kijker een reeks spannende scènes voorgeschoteld. Iedere toeschouwer zal daarbij in zijn verbeelding en zijn hoofd zijn eigen verhaal vormen.

Binnen in De Blokstallen bevindt zich de bijbehorende installatie Crime Culinair. Hier kan men zich afvragen wat er zich op deze ‘crime-scene’ heeft afgespeeld. Het publiek kan en mag zichzelf in deze installatie fotograferen.
Dat zal zorgen voor hilarische plaatjes op Facebook en Instagram!

SynapsZ = Els van Egeraat, Petra Kwaadgras, Fred de Ron, Gerard Huisintveld, Hans Oerlemans, Jan Slokkers, Richard de Weert. Voor deze gelegenheid uitgebreid met Anouk Roedelof en haar performers.

Locatie Wilhelminaveld 1 4611WE BERGEN OP ZOOM