Concert Cyrill Ibrahim Klassiek, CKB Theaterzaal
Vrijdag, 19 Mei 2017, 19:30
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ben jij cursist bij CKB? Dan kun je, omdat dit concert onderdeel uitmaakt van de CKB Pianoweek, met korting kaartjes kopen bij onze Info & Ticket service aan de Burg. Stulemeijerlaan.

Cyrill Ibrahim is een Nederlandse, in Londen woonachtige, pianist. Hij is een alumni van de Royal College of Music. Hij studeerde hier met een Huygens Talentenbeurs, uitgereikt door het Ministerie van Onderwijs.

Zijn debuut CD, 'Dialogue', bestaat uit zijn interpretatie van werken van Bach, Debussy, Schubert en Schumann. Hij was met dit album bij BBC Radio 3 'Artist of the Week'. Hij verscheen ook op BBC One in 'The One Show'. Ibrahim heeft in verschillende belangrijke zalen gespeeld zoals het Concertgebouw in Amsterdam, St John's Smith Square in Londen en de Filharmonie in Berlijn.

Hij is geboren in 1984 te Rotterdam en genoot zijn eerste muzikale opleiding op het Rotterdams Conservatorium waar hij in 2009 afstudeerde. Daarna heeft hij een jaar bij Paolo Giacometti op het Utrechts Conservatorium gestudeerd voordat hij in 2010 in Londen ging wonen.
In het licht van de Brexit heeft Ibrahim in de Tweede Kamer gesproken over de mogelijke implicaties van de Brexit voor de kunstsector. Ook is hij actief als medeoprichter van een orkest dat zich inzet voor humanitaire zaken zoals de vluchtelingencrisis: Het World Harmony Orchestra. Ibrahim heeft met piano meesters gewerkt zoals, Peter Jablonski, Peter Donohoe en Steven Osborne. De laastste schreef het volgende over hem: 'I recently met a Dutch pianist, Cyrill Ibrahim, who has an openness that really impressed me, he could be someone really worth listening too'

Locatie CKB Theaterzaal Burgemeester Stulemeijerlaan 3 4611EH BERGEN OP ZOOM
€ 15,00 - normale prijs excl. service- en administratiekosten