CROSSROADS RADIO - GREGORY PAGE
Dinsdag, 16 Mei 2017, 20:15
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op dinsdag 16 mei vindt in het Vestzaktheater van Het Zwijnshoofd een bijzonder optreden plaats. Vanaf 20.15 uur zal dan de Amerikaan Gregory Page met zijn band een serie compleet nieuwe songs afwisselen met songs uit het omvangrijke oeuvre van de muzikant waaraan enkele jaren geleden het VPRO-programma Vrije Geluiden een volledige uitzending wijdde. 

Kaartjes voor concert kosten in de voorverkoop € 12,50; aan de zaal bedraagt de toegang € 15,00. De voorverkoop vindt plaats op de bekende adressen: de VVV, de Waterput en Het Zwijnshoofd. Het avondvullende concert begint om 20.15 uur. 


Bijzonderheden 
Zeldzaam
Mensen als Gregory Page zijn zeldzaam. Het lijkt wel of hij in de jaren twintig in een tijdmachine is gestapt, om ons ruim negen decennia later van prachtige tijdloze muziek te voorzien. Er wordt wel gezegd dat Page niet geïnspireerd wordt door Amerikaanse muziek. Nee, Page is Amerikaanse muziek. 

Gregory Page wordt geboren in Noord-Londen als kind van een Armeense en een Ierse muzikant, in een zeer muzikaal gezin. Geïnspireerd door de oude grammofoonplaten van zijn grootvader ontwikkelt hij zich tot een uniek artiest. Hij studeert klassiek gitaar, compositie én muziekleer aan het Trinity College of Music. Later verhuist hij naar de Verenigde Staten en begint daar onvermoeibaar zijn eigen muziek te schrijven en op te nemen. Hij ontwikkelt zijn eigen geluid en uitstraling. Gregory groeit uit tot een meesterlijk tekstschrijver. Zijn stem heeft veel weg van die van Chet Baker. Een mengeling van jazz en muziek uit de jaren ’20, vertaald naar het heden. Dit alles gecombineerd met het vermogen het leven van nu te observeren en in realistische, gevoelige en soms ook humorvolle teksten te vatten, getuigt van een geweldig vakmanschap.

Gregory heeft een groot gevoel voor stijl en dat is terug te vinden in zijn muziek, zijn fotomateriaal en zijn website. Hoewel Gregory regelmatig Parijs bezoekt en daar veel inspiratie vindt, is de plek waar hij echt thuis hoort San Diego. In de loop der jaren heeft hij daar een flinke naam opgebouwd. Hij werkte samen met vrienden als AJ Croce en Jason Mraz. Op de 12 CD’s die Gregory tot heden afleverde belichtte hij steeds weer andere aspecten van de (jazz)muziek. Zo leverde hij bijvoorbeeld met “Shine Shine Shine” een heuse bigband plaat af, en verscheen er daarna een album vol Ierse folksongs. Op zijn deze maand te verschijnen nieuwste kleinood, getiteld “So It Goes”, pakt Gregory uit met een jazzy mix van fifties filmmuziek en rootsy singer/songwriter songs. Andermaal een tijdloze plaat!

Gregory zal zoals vanouds worden begeleid door Josh Hermsmeier op drums en Sky Ladd op de piano, (De Bechstein piano van Het Zwijnshoofd - anno 1916 - is gestemd!!!) 

Locatie Vestzaktheater Het Zwijnshoofd Moeregrebstraat 18 4611JC Bergen op Zoom
Kosten
€ 12,50 (v.v.k.), aan de zaal: € 15,00