De mier in de Kriekelaere Duinen
Zondag, 14 Mei 2017, 08:30 - 12:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De mier in de Kriekelaere Duinen
De KNNV/IVN afd. Roosendaal organiseert een wandeling door de Kriekelaere duinen en volgt een 6 kilometer lange wandeling met bewegwijzering van de Mier.
De vertrektijd is 08.30 uur vanaf de parkeerplaats Visdonk Lodge, hoek Rozenvendreef 2 in Roosendaal of ter plaatse ( 09.00 uur ) bij de parkeerplaats van het recreatiegebied Hazeduinen.
De wandeling duurt tot 12.00 uur. 

De Kriekelaere duinen liggen in het Nederlandse gedeelte van het grenspark De Zoom-Kalmthoutse heide. We volgen een 6 kilometer lange wandeling met de aanduiding van de Mier. De route dankt zijn naam aan Van Mierlo, eigenaar van een aangrenzend natuurgebied.
Het is een open landschap bestaande uit stuifduinen, droge en natte heide afgewisseld met vennen. Voortdurend moet men werken aan herstel en behoud van de duinen door boomstronken en alle humus te verwijderen tot er ‘bloot’ zand overblijft. Dit alles ter voorkoming dat het pijpenstrootje en bomen de overhand krijgen. Het zand is een ideaal milieu voor loopkevers en spinnen en ze zijn de moeite waard om naar op zoek te gaan. 
Kees Konings, onze gids, kent het gebied als geen ander en zal vertellen over al wat er te zien is aan natuurschoon. 
Locatie Parkeerplaats Lodge Visdonk Rozenvendreef 2 4707 PD Roosendaal
Ticket: Toegang gratis, bijdrage meerijden € 2,50