Live: Envy the West
Zaterdag, 13 Mei 2017, 21:30
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Live muziek van een wel hele vette band vanavond ENVY THE WEST.

Gruizige indie met sporen van country.

Hun warme sound vol verassingen maakt ze een pre -en aftershow favoriet van vele zalen en pop podia. (o.a. op de bill gestaan met The Posies, Drivin’& Cryin’, Frightened Rabbit, Deer Tick, Admiral Freebee)

Nu dus voor het eerst in het knusse Vedettes!

Over Envy the West werdt eens het volgende geschreven:

"Cave, Cash, Cohen and Curtis dancing on Prozac" (the London Daily)

Met deze lading dekkende quote weten de kenners direct dat dit een optreden wordt om bij te zijn. 

Het schijnt tevens zo te zijn dat de band reeds een hele schare groupies om zich heen heeft hangen. Dat is nieuw voor ons, zetten iemand extra aan de deur in ieder geval.


Nieuwsgierig? Dan zien we je 13 mei!


Hier de volledige bio van de band.

Envy the West

De band ontstaat in 2001, als ex-leden van verschillende West-Brabantse bands elkaar vinden in een gedeelde liefde voor eigenzinnige indie-pop, Amerikaanse rootsmuziek en Britse 80’s post-punk/new wave. Het eerste album Folding Fangs verschijnt in 2004. Hun debuut refereert aan zowel Amerikaanse indie rock (Low, Built To Spill, My Morning Jacket) als Britse post-punk (Joy Division, Magazine).



Het duurt tot 2012 voordat het (titelloze) tweede album verschijnt. De 10 composities op Envy The West laten horen dat de band in alle opzichten een flinke sprong voorwaarts heeft gemaakt. De liedjes zijn compacter en de sound is beter uitgekristalliseerd. Het blijft niet onopgemerkt. Een tour door het Nederlandse clubcircuit volgt, met optredens in o.m. Tivoli-De Helling, De Mezz, 013, De Effenaar, Gebouw T en ’t Beest. 
De recensies zijn lovend en niet veel later wordt de band gevraagd de regionale eer hoog te houden door een aantal landelijke optredens te verzorgen in het kader van “Proud of the South”, een project van het BCCK.


In 2017 verschijnt Prison, het derde (mini)album van Envy the West. In zekere zin borduurt de band verder op het geluid van het tweede, titelloze album. Een ruimtelijke, warme sound. Gitaren die even zo goed comfortabel kunnen kabbelen als ongemakkelijk kunnen schuren. Een synthesizer die je niet aan hoort komen. De muziek klinkt hoopgevend, opgewekt bijna. En dan valt de zang in. Hoop is een vluchtig ding.


Envy the West deed o.a. het voorprogramma van:
The Posies, Drivin’& Cryin’, Frightened Rabbit, Deer Tick, en Admiral Freebee

Locatie Les Vedettes Café Culturel Bergen op Zoom