Vroege Vogel Wandeling
Zondag, 30 April 2017, 07:00 - 10:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Vroege Vogel Wandeling
Matjens is een natuurgebied ten oosten van de gemeente Nieuwmoer. Oorspronkelijk werd in dit gebied hoogveen gevormd, dat echter in de loop van de 16e en 17e eeuw is afgegraven. De diverse waterlopen als Kleine Beek, Berkenbeek, IJzermolenvaart en Roosendaalse Vaart zijn dan ook door de mens gegraven waterlopen die ten doel hadden om turf af te voeren. Aldus ontstond het huidige gebied, één der meest zuidelijke rietmoerassen van Nederland. 
Vogelkenner, Merijn van Pul, zal u wijzen op de vele broedvogels die in dit natuurgebied voorkomen, waarbij gedacht kan worden aan de bruine kiekendief, waterral, sprinkhaanrietzanger, nachtegaal, koekoek, kievit en grasmus. Het turen met de verrekijker naar vogels zal vooral beloond worden als er regenwulpen overvliegen die in deze periode van het jaar op doortrek zijn. Vooral voor vogelliefhebbers wordt het een leerzame excursie.

De vertrektijd is 07.00 uur vanaf de parkeerplaats Visdonk Lodge, hoek Rozenvendreef 2 in Roosendaal of ter plaatse ( 07.30 uur ) bij de Riethoek te Nieuwmoer.
Locatie Parkeerplaats Visdonk Lodge Hoek Rozenvendreef 2 4707 PD Roosendaal
Ticket: Toegang gratis, bijdrage meerijden € 1,40