Nieuwe editie muziekfestival PopMonument
Vrijdag, 28 April 2017
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwe editie muziekfestival PopMonument Ozark Henry, J. Bernardt en Tom McRae eerste bevestigde namen

Muziekfestival PopMonument is inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement in het tweede weekend van september. Waar overdag de monumenten open gaan in het kader van de Open Monumentendagen, combineert PopMonument ’s avonds deze bijzondere locaties met andere kunstvormen, met ‘verrassende acts op iconische erfgoedlocaties’. PopMonument vindt dit jaar plaats op zaterdag 9 september in Bergen op Zoom.

PopMonument staat voor verse eigengereide indiepop, electro, urban en singer-songwriters, maar ook voor gelauwerde artiesten. De eerste bevestigde namen zijn hier een goede weerspiegeling van. De Belgische Ozark Henry met reeds heel wat jaren ervaring op zijn naam, de Engelse singer-songwriter Tom McRae die wellicht nog niet heel bekend is in Nederland, maar al wel heel de wereld over tourt, en tot slot de Belgische J. Bernardt, oftewel Jinte Deprez, die met Balthazar al heel wat succes heeft, maar solo aan het begin van zijn carrière staat. 

PopMonument ontving in 2015 de Brabantse Erfgoedprijs. Het toegankelijk maken van erfgoedlocaties voor een jonger publiek blijkt een succesvolle formule, die elk jaar verder ontwikkeld wordt. Zo werd er in 2016 gestart met het toevoegen van het element ‘storytelling’, waardoor het publiek het verhaal van de betreffende locaties op een verrassende manier te zien of te horen krijgt. De unieke locaties zorgen tevens voor een meerwaarde aan de sfeer van het festival. Want wie zag eerder een rockband optreden in een eeuwenoud stadspaleis? Of een electro act in een middeleeuwse gevangenis? Naast deze monumenten zijn er tevens diverse cafés opgenomen als festivallocatie.

PopMonument werkt met een passe-partout welke toegang geeft tot alle optredens. De passe-partout kost €17,50 en is verkrijgbaar vanaf vrijdag 28 april via www.popmonument.nl. Een passe-partout is echter niet vereist om PopMonument te kunnen bezoeken. Het festival omvat ook locaties die vrij toegankelijk zijn, dit zijn voornamelijk (monumentale) cafés in het centrum van Bergen op Zoom. 

PopMonument wordt georganiseerd door het in Bergen op Zoom gevestigde Poppodium Gebouw-T en is onderdeel van het Kunsten in de Monumenten weekend. PopMonument wordt ondersteund door Citymarketing Bergen op Zoom, Cultuurbedrijf, Erfgoed Brabant en Stichting Bezichtiging Monumenten.  

Locatie Poppodium Gebouw-T Wilhelminaveld 96 4611WJ Bergen op Zoom