Rondleiding in de Watertoren van Bergen op Zoom
Donderdag, 27 April 2017, 19:30 - 21:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De presentatieavond van Arsis vindt in april plaats in een monument, een Watertoren uit 1899. Aan de buitenkant een belangrijk stuk erfgoed en voor velen een herkenbaar baken van de stad. De binnenkant is een vat vol verrassingen.
Marius Dielemans nodigt ons uit voor een rondleiding in zijn watertoren. Op eigenzinnige ingenieuze wijze creëert hij de totale inrichting en leefbaarheid van het gebouw, ooit een grote holle ruimte met bovenin een vat voor 300 kuub water.
Hij noemt zichzelf een maker, geen kunstenaar. Ooit stapte hij in de wereld van architectuur maar vond meer aansluiting in het denken buiten de rechte lijnen. “Niet voor niets heb ik 83 kromme linialen in huis! Allemaal een andere straal”. Hij stapt liever in een proces en volgt wat zich aandient en wat daarvoor nodig is, aangevuld met spontaan ingegeven nieuwe ideeën en technieken. Een aantal van zijn bedenksels noemt hij ‘geintjes’ maar de vele berekeningen en de bewerkelijkheid ervan zijn zichtbaar als je even inzoomt. In zijn gedachten is het een komen en gaan van ideeën en berekeningen. Door tijden heen. Een ware constante.
Er is beperkt plaats dus reserveer snel
via Isabella Ramaekers Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Locatie De Watertoren Parallelweg 127 Bergen op Zoom