PUUR: MISTER AND MISSISSIPPI, BENT VAN LOOY E.A.
Zaterdag, 22 April 2017, 19:30
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact www.gebouw-t.nl.

HET FESTIVAL VOOR LIEFHEBBERS VAN SINGER-SONGWRITERS EN SPOKEN WORD

MISTER EN MISSISSIPPI

Een verrassend debuutalbum, de moeilijke tweede en het kritieke derde album, het is een klassieke levensloop voor vele bands. Ook voor Mister and Mississippi. De Edison en 3FM award zijn even van de plank gehaald, om er vervolgens na het uitkomen van het derde album met trots er weer terug op te zetten. Het derde album slaat een nieuwe weg in. Op 'Mirage', zoals het album heet, domineren het zware en donkere geluid van synths, bas en drums, geserveerd met majestueuze gitaarmelodieën en sterke vocalen. Met sterke songstructeren en veel aandacht voor arrangement is Mister and Mississippi een gedurfde headliner voor PUUR.

BENT VAN LOOY

Bent Van Looy ken je van de populaire Belgische band Das Pop, die in 1998 Humo’s Rock Rally won. Met vier platen op zak tourt de band overmoeibaar door België, de rest van Europa en Japan. Maar dat is niet het enige wat Bent van Looy doet. Hij was drummer bij zijn jeugdvrienden van Soulwax, wordt coach bij The Voice van Vlaanderen en is regelmatig te gast bij De Wereld Draait Door. In het programma ‘Bent Spreekt Nederland’ gaat Bent op zoek naar de verschillende dialecten in Nederland. 

In 2005 verhuist Van Looy naar Parijs en schrijft daar songs die terecht zullen komen op zijn eerste soloplaat “Round The Bend” (2013).  In 2016 brengt Bent Van Looy zijn tweede soloplaat “Pyjama Days” uit. Soms wist hij 's ochtends nog niet wat er 's avonds op tape zou staan. Nooit eerder heeft hij zichzelf en de luisteraar zo vertrouwd. Het gevolg is een album dat gaat over vrijheid. “Pyjama Days” is het verhaal van iemand die na vele omzwervingen thuis is gekomen om de mensen te vertellen wat er in de wereld te vinden is. Liefde, verdriet, eenzaamheid, kracht, alles, als je maar goed kijkt.

KIM JANSSEN

Geboren in Nederland maar opgegroeid in Azië en dat inspireert zijn werk. Kim Janssen reisde door Europa, Noord-Amerika, Groot-Brittannië en Azië waar hij shows speelden als solo artiest, met zijn orkest en met zijn band Black Atlantic. In 2017 stond hij op Eurosonic/Noorderslag

Zijn vierde album “Cousins” wordt uitgebracht eind Maart, het is een pop album dat varieert van donker naar kleurrijk. Net zoals zijn voorgaande werk is het album beïnvloed door zijn jeugd in Azië. Het is een album, gevuld met eigenaardigheden, overwinningen en tragedies, dat gaat over terugblikken en opgroeien, toewijding en obsessie.

TAMINO

Tamino is een zanger/gitarist/pianist uit Antwerpen. Hij maakt sobere, melancholische muziek, vaak traag van tempo maar altijd rijk in expressie. Zijn belangstelling voor de bühne en liefde voor muziek heeft hij van zijn moeder. Zij liet hem al vroeg kennismaken met opera en theater. Zijn muzikale genen heeft hij van vader’s kant: Tamino’s grootvader is de in de Arabische wereld zeer bekende zanger/acteur Moharam Fouad (1934 – 2002). Het is onvermijdelijk dat Tamino's achtergrond doorsijpelt in zijn muziek. Zijn composities zijn beeldend en niet gespeend van dramatiek, daarnaast waait er een onmiskenbare woestijnwind door zijn muziek. Ver op de achtergrond zal de goede verstaander ook de geest herkennen van Jeff Buckley

CHARL DELEMARRE

Charl Delemarre is een Nederlandstalige singer & songwriter die eind 2014 de Grote Prijs van Rotterdam én de Grote Prijs van Nederland won met zijn gepassioneerde en persoonlijke liedjes. Het jaar daarop bracht hij zijn eerste EP “De Bekentenis” uit. Met zijn single “Zonder Jou” trad hij op in DWDD, waar hij sindsdien een graag geziene gast is. Tijdens de Popronde 2015 speelde hij meer dan 30 succesvolle shows, wat onder meer resulteerde in een optreden op het meest toonaangevende muziekfestival van Nederland: Eurosonic Noorderslag.

Charl, die op het Rotterdams Conservatorium studeerde, leerde zichzelf gitaar spelen tijdens een lange reis door Azië. Voor de thema’s van zijn teksten laat hij zich leiden door zijn persoonlijke ervaringen. In zijn muziek wordt hij het meest geinspireerd door zijn idiolen uit de sixties & seventies.

SPOKEN WORD

Spoken word; voordrachten in de vorm van een lezing of performance, met poëzie, gedichten, korte verhalen, columns, statements en ga zo maar door. Dit kan gesproken, gedeclameerd of gezingzegd worden, al dan niet met visuele of muzikale ondersteuning. Oftewel; Spoken Word vertelt je een verhaal, net als singer-songwriters doen! Bij PUUR laten we je kennismaken met spoken word en enkele van zijn makers.

Dit programma is in samenwerking met Bibliotheek Het Markiezaat tot stand gekomen.

TICKETS

Ben je lid van de bibliotheek? Dan profiteer je van extra korting. Deze korting geldt voor 1 ticket per pas. Zorg dat je je bibliotheekpas meeneemt naar Gebouw-T, hier wordt bij ticketcontrole om gevraagd. 

Locatie Poppodium Gebouw-T Wilhelminaveld 96 4611WJ Bergen op Zoom
DEURTICKET €17,50
VOORVERKOOP €15,00
BIEBLEDEN €11,25
VRIENT VAN T €11,25
Prijzen zijn inclusief €1,50 servicekosten