Line-up DIJKROCK RILLAND 2017
Zaterdag, 15 April 2017
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Line-up DIJKROCK RILLAND 2017

Op 14, 15 en 16 april 2017 laat Stichting Dijkrock de Rillandse dijk weer trillen als nooit tevoren. Na een prachtig jubileum van vorig jaar, komen we dit jaar sterk terug met een prachtige line-up. Maak je op voor een rocking Paasweekend aan de Grensweg in Rilland.

 

Algemene info

Vrijdag:

* Terrein open vanaf 19.00uur

* Ticketprijs €7,50

Zaterdag:

* terrein open vanaf 12.00uur

* ticketprijs € 15,00

Zondag:

* terrein open vanaf 12.00uur

* ticketprijs € 7,50

Combiticket:

* €27,50 in de voorverkoop

* €30,-- aan de kassa

Voorverkoopadressen:

* Eetcafé ’t Klavertje te Hoogerheide

* Café Calfven te Ossendrecht * www.pedaal.nl

VRIJDAG 14 APRIL

Vrijdagavond 14 april bieden we dit jaar maar liefst 5 jonge bands de gelegenheid om zichzelf te laten zien op ons Open Podium.

De jonge bands worden gejureerd door de professionele muzikanten Conrad Hultermans en Patrick Beukelaers en het enthousiaste publiek van Dijkrock!

Ze strijden om een betaald optreden op Dijkrock 2018.

 

The Privateers

The Privateers, begonnen als OnePiece, is ontstaan op de popschool van het CKB in Bergen op Zoom. Positieve feedback en lovende reacties van de muziekleraren gaven het vertrouwen om door te zetten als band. Inmiddels zijn ze al twee jaar gestopt met de popschool en nu zelfstandig aan de weg aan het timmeren. Sinds begin 2015 heten ze The Privateers, is Elke Bekendam als zangeres erbij gekomen en schrijft gitarist Roel Pieterse eigen muziek voor de band. Een rauwe rock sound met swingende riffs en gillende gitaar solo’s zijn daarin een must! Ze staan te popelen om eigen muziek op te nemen.

Bands waardoor ze geïnspireerd zijn: Nickelback, Daughtry, Of Monsters and Men, Beth Hart, Alter Bridge, Guns 'n Roses, Toto, Pink Floyd, Led Zeppelin, Slash, Lenny Kravitz, Deep Purple, The Sword, Dewolff

- Winnaar Rock over Halsteren voorronde 2013 - Geselecteerd voor Clash of the Coverbands 2016 - Geselecteerd voor deelname aan de T-Strijd @ Gebouw-t 2016

 

Elke Bekendam Vocals Damien de Wit Guitar/Backing vocals Roel Pieterse Leadguitar Isca de Wit Bass Mike van Reijen Drums

 

 

 

 

https://www.facebook.com/ThePrivateersNL/

 

FilthyMcNasty

FilthyMcNasty is een 4 mans band uit Noord-Holland, oorspronkelijk opgericht in 2009. In de huidige bezetting maken ze muziek sinds januari 2014. De muziek noemen ze zelf Hi Speed Rock-‘n-Roll. Invloeden komen uit Punk, Metal, Hardcore en Rock & Roll, wat het afwisselend maakt. Dit alles zit in een modern jasje. Muzikale vergelijkingen met Poison Idea en Fu Manchu zijn gemaakt. De band stond nog in voorprogramma's van o.a. Peter Pan SpeedRock, John Coffey en Karma To Burn. Een show van Filthy McNasty is altijd stevig, vol energie, overgave en volume. Moshpit gegarandeerd!

 

Kosta Vocals Robert Guitars, backing vocals Koen Bass Cuup Drums

 

https://www.facebook.com/filthymcnastyband/

 

In Absentia

In Absentia is een band met nummers en invloeden van bands die je niet dagelijks hoort. Hun genre is progressieve rock en alternatieve rock!! De band is ontstaan in januari 2014 in Oost-Souburg. Er zijn verschillende wisselingen geweest in muzikanten, maar met de huidige samenstelling is er veel ervaring in huis. In Absentia heeft na een korte zoektocht de gewenste stijl

gevonden. Invloeden die belangrijk zijn: Tool, Porcupine Tree, Steven Wilson, Muse, The Pineapple Thief, Karnivool, Paramore, Biffy Clyro en meer. We hopen de gevestigde rockgeluiden (daar is niks mis mee) te kunnen doorbreken met een andere invulling van melodramatische en bombastisch rockmuziek.

 

Isa Garcia vocals Marc Smolders bass Dirk Schuit drums Nico Ottink guitar + backing

Dirk-Jan Balkenende guitar + backing

https://www.facebook.com/inabsentiaprogrock/

 

The Fifth Ace

Piepjonge band, opgericht in augustus 2016. De heren spelen vooral Rock/Metal/Punk. We zijn nieuwsgierig naar dit jonge talent.

Bram van Beekveld Basgitaar Stefan van Herp Drums Jordy Verhoeven Gitaar Steven Koemans Gitaar https://www.facebook.com/TheFifthAceBand/

 

 

The Brightt

The Brightt is op gericht in de zomer van 2015 op het Zeldenrust-Steelantcollege. Ze spelen vooral bluesrock covers met een vleugje funk, maar ook eigen nummers in dit genre. Artiesten die van invloed zijn: Jimi Hendrix, Eric Clapton, John Mayer. In 2016 wonnen ze de Zeeuws-Vlaamse bandwedstrijd Steenworp, waardoor ze o.a. speelden op Graauwrock en diverse voorrondes van andere festivals. Op vrijdag 24 maart zal de eerste EP worden gereleaset in Terneuzen.

 

Fransien Buysrogge vocals

Kayleigh Maas vocals

Stan de Rijk guitar

Loekas de Brouwer bass

Mick van Liere Drums

Niels Wauters Keys

Mas van Rijs guitar + vocals

https://www.thebrightt.nl/

 

Na de bekendmaking van de winnaar Open Podium 2017, volgt een geweldig feest in de tent met:

 

Drunken Dolly

Muziek, lol & alcohol, dit zijn de 3 ingrediënten die Drunken Dolly maken tot DRUNKEN DOLLY! Met snelle punk-rock, feestmuziek beïnvloed door een goede dosis folk, veranderen de Drunken dolly’s elke venue in een bier doordrenkte dansvloer! Doe je beste danslaarzen aan, neem een biertje aan de bar en begin te zingen! “It’s raining beer, so grab a pint and sing along! It’s raining beer so let’s party on!”

Drunken Dolly is begonnen in 2004 en is in 2014 herstart. Geïnspireerd door bands als de Dropick Murphys en Flogging Molly zijn ze begonnen met songs schrijven en door de jaren heen hebben ze een mix van punk, folk met banjo en mandoline geluiden weten te combineren met uptempo gitaar en drum riffs. Op de debuut EP is nog de sound van NOFX en Rancid te horen met een stukje van the Pogues en Dubliners gemengd. Nog een beetje Beach Boys style harmonieuze vocalen en je hebt de Drunken Dolly sound.

Al heel wat podia hebben de Drunken Dolly’s onveilig gemaakt met onder andere de Popronde NL tour waar zij elke show op een groot feest uit lieten draaien.

Michael Stoel Mandoline/Vocals Kevin Snoey Bass/Vocals Gydo Stalenberg Banjo/Vocals Scott Merts Drums/Vocals Randy van Soest Electric-Guitar/Vocals https://www.facebook.com/DrunkenDolly/ http://www.drunkendolly.com/ https://www.youtube.com/user/drunkendolly

 

 

 

ZATERDAG 15 APRIL

De zaterdag beloofd een spetterende dag te worden. De bands laten het publiek alle hoeken van de rockmuziek zien variërend van alternative rock, speedrock, rock ’n roll, thrash metal tot industrial metal, happy hardrock en classic rock. Vanaf 14.00 is de tent open.

 

The Smoothy Rockers & Annex-s

Als side stage act hebben we dit jaar gekozen voor The Smoothy Rockers & Annex-s. Dit akoestische pop/rock covergezelschap vertolkt bestaande liedjes op originele wijze. Ze zijn afkomstig uit Kruiningen. Zij vullen de tijd op die nodig is om de podiumwissels op het hoofdpodium te kunnen doen.

 

Edwin Overbeeke zang Alex Witteveen gitaar Andy van Houte basgitaar Karin Witteveen percussie

 

Annex-s bestaat uit:

Annelies van de Waarsenburg

Alex Witteveen

Herman Witteveen

https://www.facebook.com/pg/TheSmoothyRockers.nl/

 

 

 

At First

De winnaar van het open podium van vorig jaar trapt af en laat zien hoe ze in een jaar weer gegroeid zijn.

Machines die de wereld overnemen, politici die compleet doorslaan en de helft van de wereldbevolking aan de narcotica voorzien door de heersende farmaceutische industrie. De songteksten van At First zijn vaak toekomstige doembeelden van een apocalyptische wereld. Maar soms komt deze visie toch akelig dichtbij... In hoeverre is dit slechts sciencefiction? At First is een band uit Breda met eigen werk dat zweeft tussen alternatieve rock en metal. De invloeden variëren van ‘Rage Against the Machine’ tot ‘Parkway Drive’ en ‘Halestorm’ tot ‘System of a Down’. Ze zijn pas 2 jaar samen, maar hebben al op grote festivals als Breda Barst en HBO Intro kunnen spelen. Door hun energieke live performance en no-nonsense mentaliteit heeft de band al verscheidene wedstrijden gewonnen, waaronder dus Dijkrock 2016. In februari 2017 hebben ze hun eerste EP 'Dreams Inc.' gereleaset! Wij zijn nieuwsgierig naar dat nieuwe materiaal live.

 

Jamie Jochems – leadzang Youri Valentijn – leadgitaar Davy Knobel - gitaar Barry Bressers - bass Eva de Brouwer – drums

http://www.facebook.com/at.first.band/ http://www.atfirst-band.com/

 

Revölvo

Mix Motörhead met Anthrax en wat Iron Maiden in een whiskey vat. Meng dat met was S.O.D en Billy Idol, een drupje kerosine en een heleboel talent, en je krijgt de ready-to-mosh rock sensatie die Revölvo heet. Dit uit West-Brabant afkomstig kwartet muziekveteranen hebben nog een klein stukje van hun eigen unieke sound toegevoegd om dit vlammende brouwsel nog explosiever te maken en ze zijn klaar om je wereld op z’n kop te zetten! Eerdere individuele en memorabele optredens in rock bands Speedcocks, ,Southern Way, Hilton Drive en Spiritwalker garanderen dat je nu een “high-voltage mental short circuit” op het podium krijgt samen met rompin’stompin’ songs. Met deze combi is er nog maar 1 ding over dat je kunt doen. VUISTEN IN DE LUCHT EN LOSGAAN!!!

Sinds 2009 spelen deze mannen samen en hebben o.a. het podium gedeeld met Peter Pan Speedrock, Vanderbuyst en de Milwaukee Wildmen. De meeste faam die de band in NL vergaarde komt van de jingles die zij hebben ingespeeld voor MTV GameKings.

Revölvo’s debuutalbum “Older Wiser Louder” is opgenomen in de Edisound studio in Tilburg en in 2011 uitgebracht. In 2012 zijn er ook 2 clips opgenomen, een gast optreden in MTV GameKings en is er o.a. in Spanje en België (Roadkill) gespeeld door de band.

Revölvo’s indrukwekkend verzameling van Rock Smash hits heeft keer op keer laten zien dat volwassenheid in de rock geen probleem is. De mannen zijn misschien wat ouder en (nauwelijks) wijzer, maar sinds het debuut zijn ze zeker weten een hele hoop LUIDER geworden!!

 

Dave bass / lead vocals

Tank guitar / backing vocals

Mike drums / backing vocals

Koen guitar / backing vocals

http://www.revolvo.nl/ https://www.facebook.com/revolvonl/

 

 

The Dirty Denims

The Dirty Denims is 's werelds enige Happy Hardrock band. Google op “Happy Hardrock” en je komt uit bij dit Eindhovense viertal, dat bestaat uit 2 zweterige kerels en 2 sexy rockchicks. Hun muziek is een mix van hardrock, rock 'n roll, powerpop, een vleugje punkrock en klinkt als AC/DC, Joan Jett, Blondie, Kiss, The Romantics en The Ramones. Vrolijk gitaargeweld met hier en daar een orgeltje. Live zijn ze op hun best; een energiek spektakel van een band die plezier uitstraalt, oog heeft voor het publiek en zichzelf vooral niet te serieus neemt! The Dirty Denims speelden o.a. op Lowlands, Rockin' Park, Zwarte Cross en Bospop en deden support van o.a. Slash, Golden Earring, Cheap Trick, Steel Panther en The Datsuns. Met het nummer '24-7-365' werden ze 3FM Serious Talent, speelden ze in De Wereld Draait Door en haalden ze zelfs de soundtrack van een “The Office”-teaser op de Zweedse Comedy Central én die van een campagne van het Belgische Comedy Central. “Waarom moeilijk doen, rechttoe rechtaan is juist veel lekkerder!”, vinden The Dirty Denims. Gelukkig zijn ze daarin niet de enige als we de fans moeten geloven: “Spetterend enthousiasme, energieke live show en sympathieke bandleden. Gewoon lekker genieten!” The Dirty Denims brachten eerder al 2 EP's uit (Going Out en Wanna Be Famous), 1 album (High Five) en 2 singles op het Spaanse Ghosthighway Recordings. In 2017 zijn ze terug na een korte pauze met het album “Back With A Bang!” dat in 2 delen zal verschijnen (deel 1 in april, deel 2 in oktober). In 2017 zullen ze zich vooral richten op het spelen van zoveel mogelijk shows. Tijd om weer te knallen, back with a BANG!

 

Mirjam Sieben zang/gitaar/orgel Jeroen Teunis gitaar/zang Ashley Seleski bas/zang Thomas Spauwen drums/zang

https://www.facebook.com/pg/thedirtydenims/ http://www.thedirtydenims.com/

 

Sick Sabbath

Sick Sabbath is een Black Sabbath Tribute band. Onze passie is niet alleen om de muziek van onze voorbeelden te spelen, maar ook zorg te dragen voor een show waarbij het publiek zich heerlijk kan vermaken. De band is ontstaan in 2013 door de samenkomst van een zanger uit de melodieuze rock-metal (Michael Hos) , een doorgewinterde bassist (Wim Brunt), ambitieuze drummer (Alex Otte) en een oude rocker op gitaar ( Piet Groenewoud). Sick Sabbath heeft in 2014 eerst veel tijd besteedt aan het instuderen en het goed neerzetten van de sound en de act van Black Sabbath. Sinds 2015/2016 staat Sick Sabbath op diverse locaties en spelen ze regelmatig in het clubcircuit In 2017 staan ook al enkele festivals

geprogrammeerd. Sick Sabbath is dus bovenal een liveband. De ambitie is om uit te groeien tot een grote en professionele act die dankzij hun enthousiasme en energie niet snel vergeten zal worden. Tijdens een optreden van Sick Sabbath kunt u naast de bekende nummers van Black Sabbath zeker ook genieten van de act van de band: frontman (H)ozzy zorgt naast de herkenbare zang voor veel lol en onzin op het podium en neemt het publiek maar wat graag mee. Soms is hij niet van de echt Ozzy te onderscheiden. De spetterende riffs van de gitaar en de stevige muur van begeleidend geluid van de bas en de drums zorgen voor een totaal beleving. Ondanks dat Sabbath muziek misschien niet direct dansbaar genoemd kan worden, gaat het publiek meestal helemaal los. Klassiekers als Iron Man, War Pigs, Black Sabbath, Children of the Grave (riep er iemand Paranoid?) ontbreken natuurlijk niet aan de setlist. Maar wat dacht u van de vergeten parels als N.I.B., Fairies wear boots, The Wizard, Hand of Doom en Never say die? Ze komen allemaal voorbij en hoe! Sick Sabbath’s eigen Hozzy is een bijzondere verschijning die u niet snel zult vergeten. Kortom de mannen zetten Black Sabbath neer met dezelfde attitude als in de jaren 70. Het klinkt als Black Sabbath, het ziet er uit als Black Sabbath, het kraakt en zingt soms, maar dat hoort bij het tijdperk. Geniet van het enthousiasme en spelplezier van de mannen en de stap terug in de tijd met de act van Sick Sabbath.

 

Michael Hos vocals Wim Brunt bass Alex Otte drums Piet Groenewoud guitar

https://www.facebook.com/sabbathsick/ http://sicksabbath.nl/

 

X-tinxion

X-Tinxion is een thrash metal band met een compleet eigen sound. Primair gezien is X-tinxion een thrash band, maar ook gebruiken zij invloeden uit andere genres. Old school thrash riffs met melodieuze passages creëren een unieke sound. Scherpe solo's, Beestachtige drums en een strakke podium presence gecombineerd met strakke song writing en catchy lyrics maken een super tof geheel. De vocalen van X-tinxion worden getackeld door Monica die een enorm bereik heeft. Van screams tot diepe grunts en growls. De sound van X-tinxion kun je het best beschrijven als agressief en melodic. Dit alles bij elkaar maakt dat de band mooi kan balanceren tussen modern en authentiek nostalgische trash metal!

De band speelt strakke shows vol energie en hebben het podium al gedeeld met heel wat grote namen zoals o.a. Heathen, Channel Zero, The Charm The Fury, Benedictum, Nuclear Assault, Flesh Made Sin, Thanatos, Stormrider, Eminence

(ex-Sepeltura), Perzonal War, The Gathering, Udo, Vengeance, Detonation, Bliksem, Izegrim, Evil Invaders en Drone.

Vorig jaar heeft X-tinxion in samenwerking met Serge Naberman (Bekend van Rebelstar / Najib Amhali) het album "From the Ashes of Eden" uitgebracht. Dit album is door bijna alle recensenten ontzettend goed ontvangen met over het algemeen een score van 9 uit 10.

Wij zijn klaar om helemaal los te gaan met X-tinxion!

 

Monica Janssen vocals Conrad Hultermans guitar Sepp Coeck guitar Kornee Kleefman bass guitar Peter van Toren drums

http://www.x-tinxion.com/ http://www.facebook.com/xtinxtion/

 

Vannstein

Vannstein is een sensationele Rammstein tribute band uit Nederland. De sound van Vannstein komt akelig dichtbij het origineel. Opmerkelijk detail - niet alleen de muziek mar ook de bandmembers lijken op de echte mannen van Rammstein. Rammstein is Rammstein niet zonder zijn weergaloze shows en ook dit is voor Vannstein geen probleem. Vannstein kan zelfs de meest toegewijde Rammstein fan overtuigen. De band heeft in korte tijd veel bekendheid vergaard en staat nu bekend bij velen als de allerbeste Rammstein tribute band uit de Benelux en Frankrijk!

Jay Gijsbers - Vocals Roland Vannstein - Lead Guiter Justus Burger - Rythem Guitar Ron van der Salm - Bass Guitar Mr. Fake - Keys Tim Zuidberg – Drums

https://www.facebook.com/pg/vannstein/ http://www.vannstein.com/

 

 

 

Purple Strangers

Deep Purple & Led Zeppelin zetten het HARD in 'Hard Rock' met hits als Black Night, Child In Time and Smoke On The Water, Woman From Tokyo and Fireball. Purple - de magische formatie bestaande uit Blackmore, Gillan and Glover - domineerde de hitlijsten vele jaren. Toen kwam MARK II met leden

Lord and Paice die meewerkten aan hits als Highway Star, Perfect Strangers and Speed King. Met MARK III en David Coverdale en Glenn Hughes als nieuwelingen ontstonden klassieke albums als Burn, Stormbringer, Mistreated and You Keep On Moving. Purple Strangers combineert het beste van twee werelden. Authentieke hits worden gespeeld op authentieke instrumenten met een hedendaags enthousiasme dat de sfeer van de gloriedagen helemaal doet herleven. Namen als Hammond/Leslie & Fender/Marshall zijn een integraal onderdeel van de hypnotiserend sound die Purple Strangers ten tonele brengt.

Het entertainment level is HOOG met een super toffe rock performance, virtuoos gitaarspel en keyboard solo’s, knallende drums en zwiepende lange manen!

 

Ron Gershwin - Lead Vocals Peter-Jan Kleevens - Hammond Hans in 't Zand - Drums Wilko van Beek - Guitar Wim Vandenoord - Bass

https://www.facebook.com/PurpleStrangers/ http://www.purplestrangers.nl/Index.htm

 

 

ZONDAG 17 APRIL

Als vanouds is de zondag voor het hele gezin, compleet met springkussen en diverse kraampjes. Twee bands zorgen voor een mooie afsluiting van Dijkrock 2017.

 

Peer In de paspoorten van de Middelburgse indie-rockband PEER staan geboortedata van 1998 en 1999. Ondanks dat ze jong zijn stonden ze al op menig groot festival, wonnen ze tal van competities, ontvangen ze lovende kritieken en werden ze geselecteerd voor de Popronde 2016. Binnen een paar maanden na hun oprichting sleepten ze de Buma Music Academy Award 2014 in de wacht en wonnen ze verschillende regionale bandcompetities. Begin 2015 lanceerden ze hun eerste single ‘’Change Me’’ die werd opgenomen met producer Eric van Tijn en met medewerking van Lange Frans. Na een reeks van vele optredens waaronder Concert at Sea en support voor Jett Rebel, lanceerden ze eind 2015 hun tweede officiële single en videoclip ‘’Get Out!’’

Ze speelden live bij radio 3FM en Veronica. In 2016 stond de band in de main line-up van o.a. Racoon&Friends, VestRock en voor de 2e maal op Concert at Sea. De 3voor12 Zeeland redactie plaatste PEER op nummer 1 van 10 beste optredens Vestrock 2016. Toegankelijke indie-rock waar vooral de energie aan alle kanten

vanaf spat. Op het podium druipt de chemie tussen de vier er vanaf. Springerige rock met Arctic Monkeys-randje en catchy meezingrefreinen die in het hoofd blijven hangen. Volgens VPRO 3voor12 hebben deze jongens de potentie om Nederland te gaan veroveren. Begin oktober 2016 heeft de band hun 3e single en bijbehorende videoclip ''Won't Be There'' gelanceerd. De voorbereidingen voor de opnames van het eerste volwaardige album zijn inmiddels gestart.

 

Gijs Teuwsen - Lead Vocals/Rhythm Guitar Bas Boudens - Bass Renzo Rijn - Drums Jesper de Jonge - Lead Guitar

http://www.peerofficial.com/ https://www.facebook.com/pg/peermuziekband/

 

Dan Stennis Band

De "Dan Stennis" Band is recent opgericht naar aanleiding van een uitnodiging om in Duitsland een paar grote optredens te verzorgen. De bandleden zijn zonder uitzondering zeer ervaren muzikanten, en een avondje DSB staat dus bij voorbaat garant voor een lekkere pot muziek. De band rondom zanger Stan Verbraak speelt voornamelijk Jaren 80 Rock covers. Het geluid van de band past in de traditie van wereldacts zoals Europe, Bon Jovi, Van Halen, enz. Je waant je gewoon weer terug in the 80’s! Stan Verbraak - vocals

(Helloïse, Highway Chile, Stormbringer, 5150) Bart Doornbusch - gitaar

(Lead Balloon) Erik van Giesen - keys/backing vocals

(Spank !, SOT) Richard van Leeuwen - drums

(Rebelstar, ex-Within Temptation) Maurice Laurijs - bas/backing vocals

(Lead Balloon)

https://www.facebook.com/DanStennisBand/

 

 

Indien gewenst kunt u contact opnemen voor verder info via onderstaande links.

Perskaarten beschikbaar op aanvraag. https://www.facebook.com/dijkrock.rilland/ http://www.dijkrock.nl/

Locatie Rillandse dijk te Rilland