Toneelgroep Maastricht - De advocaat
Donderdag, 13 April 2017, 20:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. www.dekringroosendaal.nl
Toneelgroep Maastricht - De advocaat
regie: Michiel Sluysmans – tekst: Ilja Leonard Pfeijffer – muziek: Vincent van Warmerdam – spel: Porgy Franssen, Karien Noordhoff​, Hans Trentelman, Hans van Leipsig, Dries Vanhegen, Viktor Griffioen

Shakespeareaanse koningsdrama over de zelfverkozen ondergang van een topadvocaat

De advocaat -geschreven door Ilja Leonard Pfeijffer- vertelt het verhaal van Bram Moszkowicz, een strafrechtadvocaat uit Maastricht die de beste van Nederland moet worden. Omdat zijn vader de beste was. Een vader die hij niet mag teleurstellen. Hij beheerst de kracht van het woord als geen ander. Als een volleerd acteur kan hij recht praten wat krom lijkt. Moszkowicz is welbespraakt, charismatisch, geestig, draagt dure pakken en omringt zich met de mooiste vrouwen. Iedereen wil Moszkowicz zijn. Behalve Moszkowicz zelf.

Want hij speelt de hoofdrol in een toneelstuk dat niet over hem gaat. Een verhaal van verborgen verdriet en daaruit voortvloeiend de permanente ondraaglijke druk om te slagen. Hij wil geen rol spelen in dit verhaal en stapt eruit. Op het hoogtepunt van zijn succes brengt hij zichzelf willens en wetens ten val. Alleen door de grootste teleurstelling in zijn vaders leven te worden, kan er voor de ideale zoon ruimte komen voor zijn eigen, nog te schrijven verhaal.

De advocaat is geïnspireerd op het leven en de carrière van voormalig advocaat Bram Moszkowicz, die in 2013 uit het ambt werd gezet. Het stuk is echter geen reconstructie van de werkelijkheid. Pfeijffers De advocaat behoort nadrukkelijk tot het terrein van de fictie. Artistiek leider Michel Sluysmans regisseert dit Shakespeareaanse koningsdrama over de opkomst en zelfverkozen ondergang van een topadvocaat. De muziek is van Vincent van Warmerdam.
www.toneelgroepmaastricht.nl
Locatie De Kring Roosendaal Kerkstraat 1 4701 HT Roosendaal
Ticket: € 27,00