Fontys meets Fuse
Zondag, 09 April 2017, 11:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. www.dekringroosendaal.nl

In de reeks Fontys meets De Kring zijn dit seizoen twee voorstellingen opgenomen waarbij de studenten van het conservatorium de kans krijgen om te zien, horen en leren hoe jonge professionals hun weg hebben gevonden in het vak en hun carrière hebben opgebouwd. Naast een ontmoeting met Remy van Kesteren op 8 januari krijgen de aanstormende talenten deze zondag een kijkje in de keuken van Fuse. Natuurlijk willen we het ochtendconcert van deze klassieke muziek-, jazz- en popmuzikanten ook het publiek niet onthouden.
"Virtuoos, technisch begaafd en vooral tot op het merg muzikaal", schreef het Haarlems Dagblad over Fuse. In hun rol als huisband bij Podium Witteman en dankzij optredens bij De Wereld Draait Door en diverse radiozenders hebben de muzikanten zich afgelopen jaar flink in de kijker gespeeld. Maar de sterke livereputatie van het zestal komt niet uit de lucht vallen. Met optredens door het hele land laat Fuse zien een publiek te vinden van club en kerk tot festival en concertzaal. De muzikanten hebben achtergronden in klassieke muziek, jazz, pop en improvisatie. In een ietwat ongewone bezetting van strijkkwartet, contrabas en percussie laten ze horen waar Fuse voor staat: hun favoriete muziek, door en voor Fuse bewerkt of geschreven. Ritmisch werk van componisten als Bartók, Zappa en Brubeck, moderner werk van Tom Trapp en Nils Frahm en klassiekers van Shostakovich Ellington en Coltrane. De verbinding zit in de instrumenten en de aanstekelijkheid waarmee Fuse hun muziek als het ware uitdeelt aan het publiek.
www.fusemusic.nl

Locatie De Kring Roosendaal Kerkstraat 1 4701 HT Roosendaal
Ticket: € 20,00