NATUUR - WANTSENDAG
Zaterdag, 08 April 2017, 09:30
Tot Woensdag, 19 April 2017
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wantsen zijn leuke insecten die wat op kevers lijken en vaak op bladeren van planten en bomen te zien zijn. Meestal zijn ze bruin of groen gekleurd, maar ook rood, zwart en geel komt voor. De grootste wantsen in ons land zijn ongeveer een centimeter lang, de meeste soorten zijn kleiner.

Om zoveel mogelijk mensen in deze regio kennis te laten maken met het wantsenproject wordt op 8 april 2017, 10.00 uur, op de Kraaijenberg een Wantsendag georganiseerd. Onder leiding van een bioloog van Naturalis Biodiversity Center (Leiden) leren de deelnemers wantsen zoeken, herkennen, fotograferen en op naam brengen.

Het bezoekerscentrum is op 8 april open vanaf 9:30 uur. Bij aankomst is er koffie. De ochtend wordt begonnen met een inleiding om 10.00 uur, waarna een korte uitstap op het Verdronken land van het Markiezaat wordt gemaakt. Na de lunch (zelf eten meenemen, koffie/thee is aanwezig) gaan de deelnemers zelf aan de slag in het natuurgebied Kortenhoeff (tussen Hoogerheide en Huybergen). Neem om zelf wantsen te vangen eventueel een witte paraplu en een stevige stok, of een schepnet mee!

Deelname aan de Wantsendag is kosteloos. Aanmelden is niet verplicht, maar wordt wel op prijs gesteld. Aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Locatie Bezoekerscentrum de Kraaijenberg Fianestraat 17 4617 RA Bergen op Zoom