KLARINET-ENSEMBLE EN JAAP MAJOOR IN D’ ENGELENBURGH FIJNAART
Zondag, 26 Maart 2017, 14:15
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KLARINET-ENSEMBLE EN JAAP MAJOOR IN D’ ENGELENBURGH FIJNAART

 

Het Klarinet Collectief Dordrecht en gitarist Jaap Majoor met sopraan Janneke Daalderop bieden op zondag 26 maart een afwisselend en boeiend concert in d’Engelenburgh in Fijnaart. Niet alle dagen hoort men zo veel klarinetten bijeen of zo’n mooie en gevoelige combinatie van stem met gitaar.

 

Het Klarinet Collectief Dordrecht bestaat uit liefst tien diverse klarinetten en biedt (licht)klassiek- tot amusementsmuziek en soms zelfs jazz. Zondagmiddag brengen zij delen uit de Dreigrosschenoper van Kurt Weil en het divertimento nr. 3 van Mozart.

Na de pauze verrassen Janneke Daalderop en Jaap Majoor met moderne Spaanse liederen en muziek van onder andere Schubert. Majoor is bekend van het Twents Gitaarfestival.

 

De middag op 26 maart (Molenstraat 24 in Fijnaart) begint om 14.15 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur. De toegang bedraagt € 12,50, (inclusief koffie en lekkers).

Reserveren is noodzakelijk: 06-8357 2448 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Reserveer bijtijds, de belangstelling blijkt groot. Na afloop is er een ‘ontmoet en groet’moment met de musici.

 

over de uitvoerenden

Het Klarinetcollectief is een ensemble voor gevorderde leerlingen met een gevarieerd repertoire. ‘Van Bach tot the Beatles.’ Het collectief staat onder leiding van Sebastian Petersen. Petersen studeerde klarinet aan het Brabants Conservatorium in Tilburg, waar hij afstudeerde in 1998. Van 1999 tot 2000 was hij eerste klarinettist in de musical ‘Oliver!’ van Joop van den Ende. Momenteel dirigeert hij vier orkesten en ensembles (zoals EnsembLeChatNoir).

 

Jaap Majoor studeerde aan het conservatorium van Enschede en daarna aan de Messiaen Academie waar hij zich specialiseerde in kamermuziek. Zijn master behaalde hij in Leuven.

Jaap speelde o.a. op het Twents Gitaarfestival, het Ensc Guitar Festival (Hongarije) en in de spiegelzaal van het concertgebouw in Amsterdam. Momenteel is hij voorzitter van het Twents Gitaarfestival en docent aan het Antwerps Conservatorium.

 

Janneke Daalderop vervolgde na haar studie Klassieke zang met de Joint Music Master of New Audiences and Innovative Practice (Koninklijk Conservatorium Den Haag, Master of Music in 2010).

In de winter van 2003 won ze de 1e prijs in het internationale festival Zwoeki I Kraski Mir.

Ze nam deel aan talloze grote uitvoeringen en was te horen in grote theaterzalen. Als stemcoach en dirigent staat zij geregeld voor popkoor A Lot Of in Barendrecht.

Locatie d'Engelenburg Molenstraat 24 4793 EG Fijnaart