Gratis kennismaking met muziek voor kinderen Matchen&Meedoen in het CKB
Dinsdag, 21 Maart 2017
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gratis kennismaking met muziek voor kinderen Matchen&Meedoen in het CKB

Kiezen is nog nooit zo leuk geweest. Eerst luisteren naar een orkest, dan je match kiezen (instrument en bespeler) en binnen een uur al zelf meedoen. Dat is Matchen&Meedoen voor kinderen op 20, 21 en 22 maart in het CKB, Burg. Stulemeijerlaan 3. Zo ervaar je op jonge leeftijd hoe het is om op een instrument te spelen en met anderen muziek te maken. Deelname is gratis en ook ouders zijn van harte welkom.

Matchen&Meedoen is nieuw bij het CKB. Het is een combinatie van kijken en luisteren en het zelf uitproberen, samen met jonge muziekcursisten. Eerst speelt in de CKB Theaterzaal een speciaal samengesteld orkest van verschillende instrumenten voor een publiek van kinderen en hun ouders. Daarna worden de kinderen uit de zaal uitgenodigd om naast de muzikant van zijn of haar keuze te zitten om zo van dichtbij te ervaren hoe een snaar,- blaas-, toetsen- of ritmeinstrument in een ensemble klinkt. Vervolgens krijg je apart uitleg over dit instrument, leer je al een paar klanken en mag je gelijk meespelen in het orkest. Dit alles in een uur tijd.  Er zijn twee verschillende soorten orkesten bij Matchen&Meedoen, waarbij een kind van tevoren al een eerste selectie maakt. Orkest A heeft gitaar, cello, harp, viool en blokfluit. Orkest B heeft dwarsfluit, saxofoon, klarinet, hobo, trompet, trombone, slagwerk, accordeon en piano. Matchen&Meedoen met Orkest A kun je op maandag 20 en woensdag 22 maart van 16:30 -17:30 en op dinsdag 21 maart van 18:30 tot 19:30. Matchen&Meedoen met Orkest B is op maandag 20 en woensdag 22 maart 18:30 – 19:30 en dinsdag 21 maart van 16:30 – 17:30.  Je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Om mee te doen zorg je dat je uiterlijk een kwartier voor aanvang bij je favoriete orkest aanwezig bent en neem je eerst plaats op een van de theaterstoelen. 

Ook familieleden en andere toeschouwers zijn van harte welkom in de CKB Theaterzaal, Burg. Stulemeijerlaan 3 in Bergen op Zoom. Alle informatie over Matchen&Meedoen en de verschillende instrumenten vind je op www.ckboz.nl 

Locatie CKB Theaterzaal Burgemeester Stulemeijerlaan 3 4611EH BERGEN OP ZOOM