De Kaloot, op zoek naar fossielen
Zondag, 19 Maart 2017, 08:30 - 12:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. www.knnv.nl/roosendaal
De Kaloot, op zoek naar fossielen
KNNV/IVN afd. Roosendaal organiseert o.l.v. een natuurgids een wandeling over het strand De Kaloot, gelegen tussen de kerncentrale van Borssele en de Sloehaven.
De vertrektijd is 08.30 uur vanaf de parkeerplaats Visdonk Lodge, hoek Rozenvendreef 2 in Roosendaal of ter plaatse ( 09.30 uur ) op de parkeerplaats van de centrale te Borssele, Europaweg Zuid te Nieuwdorp.
De wandeling duurt tot 12.00 uur.

De Kaloot is een drie kilometer lang strand tussen de kerncentrale Borssele en de Sloehaven. Dit strand is beroemd vanwege de grote diversiteit aan fossielen die er gevonden kunnen worden, waaronder schelpen, walvisbotjes, haaientanden en roggenstekels.
Met onze natuurgids, Petra van der Wiel, lopen we met afgaand tij over het strand en uiteraard wordt ook gelet op de verscheidenheid aan natuurverschijnselen die we tegenkomen.
Laarzen zijn aan te bevelen, verder een muts, water- en winddichte kleding, handschoenen en een potje met deksel om fossielen in te doen. Wie wil fotograferen is het raadzaam om een doek mee te nemen om zout en zand van de camera en lens te verwijderen..
Locatie Vertrek Parkeerplaats Lodge Visdonk Rozenvendreef 2 4707 PD Roosendaal
Ticket: Bijdrage meerijden € 7,00