Scapino Ballet Rotterdam - Holland & Le Chat N
Zaterdag, 18 Maart 2017, 20:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. www.dekringroosendaal.nl

choreografie: Ed Wubbe

Twee meesterwerken van de succesvolste Nederlandse choreograaf in één voorstelling. Holland en Le Chat Noir van Ed Wubbe behoren tot de beste choreografieën die Scapino de afgelopen jaren heeft gebracht. Beide stukken kregen lovende reacties van pers en publiek vanwege het vernieuwende theatrale karakter, de grote dynamiek en de virtuoze uitvoering.
In Holland verbeeldt Wubbe zijn gevoelens en liefde voor zijn geboorteland en gaat hiervoor terug naar de gouden eeuw. Alleen al het toneelbeeld is adembenemend: een oer-Hollandse wolkenlucht in de stijl van Ruysdael en dansers in zeventiende-eeuwse pakken. Met prachtige choreografische vondsten vangen Wubbe en zijn dansers de oorsprong van de Hollandse identiteit, een mengeling van calvinisme en vrije VOC-mentaliteit.
Het illustere Parijse theatercafé en cabaret Le Chat Noir was tijdens de Belle Époque in Parijs het epicentrum voor avant-gardeartiesten uit het variété, cabaret en de muziek. Met clowneske solo’s, excentriek uitgedoste dansers, onderhuidse tragiek en een vleugje Franse cancan komt het café opnieuw tot leven. Een schitterende soundtrack, van bruisende operettemuziek tot chansons van Edith Piaf en Jacques Brel, maakt het helemaal af.
www.scapinoballet.nl

Locatie De Kring Roosendaal Kerkstraat 1 4701 HT Roosendaal
Ticket: € 19,75