HOFZAALLEZINGEN 2017, CULTUURHISTORIE ROND BERGEN OP ZOOM
Van Dinsdag, 07 Maart 2017 -  19:30
Tot Zondag, 12 Maart 2017 - 22:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Peter Henderikx: Handel en scheepvaart in de Scheldedelta van de 13e tot de 16e eeuw, met bijzondere aandacht voor de relatie tussen Bergen op Zoom en Reimerswaal

In het in 2012 verschenen eerste deel van de nieuwe Geschiedenis van Zeeland is door diverse auteurs, onder wie de spreker, uitvoerig ingegaan op de positie van de Zeeuwse en Noord(=Zeeuws)Vlaamse steden in het handels- en scheepvaartverkeer vanuit en naar de Scheldedelta, evenals op hun onderlinge relatie en de betekenis van de handelsmetropolen Brugge en Antwerpen. Heel weinig aandacht is toen echter besteed aan de economische rol van Bergen op Zoom in de Scheldedelta en ook Reimerswaal is er in deel één van de Geschiedenis van Zeeland wat bekaaid vanaf gekomen. In deze lezing hoopt de spreker dat enigszins goed te maken.

Kaarten zijn te koop vanaf 13 januari. De deelnamekosten bedragen € 27,50 voor 4 lezingen (inclusief koffie/thee). In de voorverkoop zijn alleen kaarten voor de gehele reeks te verkrijgen. Deze zijn te koop aan de balie van het Markiezenhof vanaf 13 januari (dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur) en de andere organisaties. Wanneer er nog kaarten voorradig zijn, is het vanaf woensdag 1 maart mogelijk om kaarten per lezing te kopen, deze kosten € 10,00 per stuk (op = op). U kunt niet vooraf reserveren. Voor vragen kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar Yolande Kortlever (0164-277077). 

Locatie HC Het Markiezenhof Steenbergsestraat 8 4611 TE Bergen op Zoom Hofzaal