VASTENAVONDCONCERT SJEFKES 2017 –
Vrijdag, 17 Februari 2017, 19:30
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact www.vastenavondconcert.nl

Op 11 februari, de zaterdagavond van het weekend na het Neuzenbal, zitten de Sjefkes klaar op het podium van de Stoelemat. Zij brengen de 16 editie van hun Vastenavondconcert. De Sjef van het orkest, Jeroen Geevers, is niet ‘van hier’, maar daar merk je niets van! De keuze van het programma staat namelijk garant voor een vanzelfsprekend ondergedompeld worden in het Bergse vastenavond-gevoel. Voor een echte Krab kan het al helemaal niet missen: met de Sjefkes, is het goed vastenavond vieren!

 

De commissie Artistiek uit het orkest doet elk jaar zijn naam eer aan en geeft een creatieve twist aan de invulling van het concert. Je verzint het niet, maar zij wel … dit jaar draait alles namelijk om POP-pen. Maar noem een ‘POP-pen ding’ en het komt deze avond bij de Sjefkes voorbij.

 

Het klein orkest van de Sjefkes trapt af. Die kinderen houden van POP-corn. Hoe je dat op een muzikale wijze laat weten, kun je gerust aan hen overlaten. POP-muziek en een PO(t)P-erieke gaan gemakkelijk samen deze avond en voordat je het weet sta je voor een POP-pen kraam, met een hoofdrol voor de trompetters. De Sjefkes zetten alles op alles om het publiek telkens weer te verrassen. De variaties op POP lijken eindelijk ‘up te POP-pen’.

 

Dn Oogheid en zijn gevolg heten we welkom aan het begin van de avond. Aan dn Oogheid is de eer, een cheque uit te reiken aan de jeugd van de Sjefkes. Heel het publiek draagt met de aankoop van een entreekaart namelijk bij aan een donatie voor dit goede doel.

 

Een heel ander gevolg, dat deze avond de Stoelemat aan doet, is Reusachtig groot. Samen met hen blikken de Sjefkes vooruit naar de internationale Reuzenstoet, die in 2017 in Bergen op Zoom plaatsvindt. Het geeft de avond het prachtig karakteristiek Bergs tintje en is tegelijkertijd een verrassende verbinding van Bergse tradities.

 

Kortom, het Vastenavondconcert van de Sjefkes 2017 is een programma vol variatie, muzikale uitdagingen en bijzondere optredens. Deze aankondiging is slechts een tipje van de sluier … . Het concert staat hoe dan ook op een eigen-wijze bol van het vastenavond-gevoel. Da’s d’n aard van ’t beesje.

 

Wees erbij, op 11 februari. Koop de kaarten op de bekende voorverkoopadressen: Schoenmode den Boer, Rookshop de Schelde, Primera MCD Bloemendaal, Primera Zonneplein en Primera Halsteren. Kies voor een kaart in de zaal à 11 euro of voor een VIP-kaart op het balkon à 25 euro. Aanvang concert 20.11 uur, zaal open om 19.30 uur, Stoelemat.

Locatie De Stoelemat Westersingel 40 4611 HV Bergen op Zoom