Nieuwe editie singer-songwriter festival PUUR Mister & Mississippi bevestigd, Spoken Word nieuw onderdeel
Zaterdag, 04 Februari 2017
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwe editie singer-songwriter festival PUUR

Mister & Mississippi bevestigd, Spoken Word nieuw onderdeel

 

Gebouw-T organiseert in 2017 opnieuw het singer-songwriterfestival PUUR. Deze vierde editie gaat het festival echter net even een stapje verder. Dit jaar geniet het publiek niet alleen van prachtige chansons van een diversiteit aan singer-songwriters, maar doet ook spoken word zijn intrede in het festival. In samenwerking met Bibliotheek Het Markiezaat wordt hier een programma voor ontwikkeld. PUUR vindt dit jaar plaats op zaterdag 22 april.

 

De eerste naam en tevens headliner is de Nederlandse band Mister & Mississippi. Een band die zowel klein en intiem als dynamisch en energiek kan spelen. Altijd met loepzuivere samenzang. Dit maakt dat de band van schoolproject op de Herman Brood Academie is uitgegroeid tot één van de beste bands van Nederland in haar genre. De komende weken worden er meerdere namen aan de line-up van het festival toegevoegd.

 

Nieuw dit jaar is het onderdeel ‘spoken word’. Volgens Gertjan de Koster van Gebouw-T heeft spoken word veel raakvlakken met het singer-songwritergenre en is dit daarmee een logische stap. “Spoken word draait net als singer-songwriting om het vertellen van een verhaal, om het vragen en krijgen van aandacht van de bezoeker en het delen van emoties. We hopen hiermee meer bekendheid te geven aan dit relatief nieuwe genre in deze regio. Bibliotheek Het Markiezaat liep al rond met plannen voor het introduceren van spoken word in Bergen op Zoom, waardoor we op deze manier een goede match hebben weten te maken.”

 

Meer informatie over het festival is te vinden op de website van Gebouw-T, www.gebouw-t.nl. Tickets kosten €15,- per stuk en zijn vanaf heden verkrijgbaar.  

Locatie Poppodium Gebouw-T Wilhelminaveld 96 4611WJ Bergen op Zoom