Tentoonstellingen Menselijk figuur, cursisten CKB exposeren in het Markiezenhof
Zaterdag, 21 Januari 2017
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tentoonstellingen Menselijk figuur, cursisten CKB exposeren in het Markiezenhof In de Tuinzalen van het Markiezenhof is werk te zien van CKB cursisten Beeldend ‘Tekenen en schilderen: menselijk figuur’. Het Centrum voor de Kunsten Bergen op Zoom is onderdeel van het Cultuurbedrijf. De werken kun je bewonderen tot 6 februari.

 

Naast het perfectioneren van de teken- en schildertechniek kijken cursisten naar vorm en diepte, naar perspectief en vlakverdeling, naar hoe je een been korter kunt tekenen en toch langer lijkt. Je komt tot je eigen persoonlijke manier van modeltekenen en/of -schilderen. De begeleiding is individueel, maar door samen de gemaakte werken te bespreken, delen ze kennis, inspiratie en mogelijkheden. Bij deze cursus wordt gewerkt met naaktmodellen. De werken zijn van: Simon van Dijk, Martine Henstra-Van Vlaenderen, Karin Kemp, Jan Ruud Pelle en Gerard Touw.

Al eeuwenlang is de basisvaardigheid van de kunstenaar: tekenen naar model. Tijdens de lessen wordt er aandacht besteed aan het menselijk naakt in de kunstgeschiedenis. Als voorbeeld wordt er gekeken naar de Venus, de Egyptenaren, de Grieken en Romeinen die gefascineerd waren door dit onderwerp. Ook de Renaissance, waarin het thema als kunstuiting herleefde, komt aan bod. Het menselijk lichaam is een fascinerend onderwerp, dat voor iedereen herkenbaar is.

 

Bij één van de lessen kwam Elvis op bezoek, dit had te maken met een foyer expo bij een Elvis voorstelling in theater De Maagd.

Voor meer informatie over het CKB en de les van Saskia van den Broek, zie CKBOZ.NL

Locatie HC Het Markiezenhof Steenbergsestraat 8 4611 TE Bergen op Zoom Tuinzalen