HIDDEN AGENDA DELUXE
Dinsdag, 13 December 2016, 20:15
Tot Zondag, 18 December 2016
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Eigentijdse jaren ’70 sound
Hidden Agenda DeLuxe is een nieuw muzikaal project van BJ Baartmans, Eric de Vries, Sjoerd van Bommel en Gerald van Beuningen. De groep werd aanvankelijk opgericht als een coverband, waarbij ieder groepslid zorgde voor een lijstje met 10 favoriete golden oldies. Vrij snel echter besloten de heren ook eigen materiaal aan hun speellijst toe te voegen. 

Bijzonderheden 
Het repertoire van de band staat met één been in de blues (duidelijk de invloed van BJ) en met het andere been in de country (waarvoor Eric overduidelijk garant staat). Het levert een Americana geluid op dat een sterke voorliefde verraadt voor de sound van legendarische groep als The Band, Little Feat en The Allman Brothers. Het album ‘Pan Alley Fever’, dat eerder dit jaar op de markt werd gebracht, wordt dan ook terecht geroemd vanwege haar eigentijdse jaren ’70 sound: de sound van weleer, maar dan vertaald naar het heden.
Bijzonder is ook dat 3 van de 4 heren in de 12 songs op het album afwisselend de leadvocals voor hun rekening nemen. Maar wanneer de heren elkaar vocaal ondersteunen, blijkt ook plots dat hun stemmen wonderbaarlijk mooi bij elkaar kleuren. Dat is vooral goed te horen op de enige cover op de plaat, het door David Crosby geschreven “Long Time Gone”. 

BJ, Eric, Sjoerd en Gerald mogen zich dan, afgaande op de naam van hun samenwerking, bedienen van een geheime agenda, Crossroads vindt het super deluxe dat zij Hidden Agenda DeLuxe heeft weten toe te voegen aan haar sessieaanbod voor haar 16e seizoen met akoestische sessies! 

Locatie Vestzaktheater Het Zwijnshoofd Moeregrebstraat 18 4611JC Bergen op Zoom