DANS DANS
Zaterdag, 10 December 2016, 20:30
Tot Zondag, 18 December 2016
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

DANS DANS

Dans Dans is het volstrekt unieke muzikale verbond tussen Bert Docks (Tevens frontman van het veelgeprezen Flying horseman), Frederic Jaques (bassist bij de grote Mark Lanegan) en Steven Cassiers (bewonderd instrumentalist, o.a. bij Dez Mona en DAAU). Sinds hun debuut in 2012 is dit trio met hun muziek onmogelijk in één vak te plaatsen. Instrumentaal, atmosferisch, meeslepend, geraffineerd en wild. Dans Dans werkt verder aan hun eigen muzikale universum en bewijst keer op keer waarom het één van de meest intrigerende bands uit België en verre omstreken is.

Stond de band tot voor kort nog bekend om haar eigenzinnige bewerkingen van andermans werk (Nick Drake, Ennio Morricone, Ornette Coleman, David Bowie, Robert Wyatt, …), op haar vierde album - het prachtige, zinderende Sand - zijn bijna alle composities van eigen makelij. En zoals steeds zijn de composities voor deze drie rasmuzikanten slechts een startpunt om al improviserend een ongehoord spectrum aan muzikale landschappen en emoties te verkennen. Improviserend, maar met een onfeilbaar oor voor onwrikbarenarratieve logica en aanstekelijke melodieën.

Sand werd geproduceerd door vaste waarde Koen Gisen, die tekent voor een transparant, diep en urgent geluid. Opgenomen in amper vier dagen tijd, live gespeeld (zonder overdubs) in één kleine ruimte, klinkt dit album als een reis door een vreemd land dat je nooit meer wil verlaten.

Locatie Poppodium Gebouw-T Wilhelminaveld 96 4611WJ Bergen op Zoom
PRIJS
DEURTICKET €13,50
VOORVERKOOP €12,50
VRIENT VAN T €9,75
Prijzen zijn inclusief €1,50 servicekosten